23948sdkhjf

Et kærkomment eftersyn

| Medlemsnyhed | Indrykket af DNV GL Business Assurance Denmark A/S

DNV GL har netop besøgt det populære Kjærstrup Chokolade på Bornholm. Formålet var at pege de ømme punkter ud, så virksomheden kan foregribe brist i fødevaresikkerheden og fortsætte sin succesfulde fremfærd.

Der er kort fra tanke til handling i Kjærstrup Chokolade. På virksomhedens hjemmeside er det ligefrem formuleret som en erklæret filosofi: ”Vi lader os hverken begrænse af sæson eller ’plejer’. Får vi en ide, prøver vi den af.”
Indtil videre har den tilgang vist sig særdeles succesfuld for det familieejede foretagende, der tog sin begyndelse i Nexø tilbage i 1999. Ægteparret Birgitte og Peter Kjærstrups fælles passion for solidt håndværk har siden den spæde start udviklet sig til en god forretning med en butik i Fields i København og tre butikker på Bornholm, samt 3 mobile butikker. 

Kan altid blive bedre
Virksomheden udvikler løbende nye produkter og har høstet adskillige priser for dens høje kvalitet. Men som Peter Kjærstrup udtrykker det, kan man altid blive bedre, og efter 17 års drift var det på tide at blive kigget efter i kortene. Sammen med Torsten Helt Volmar DNV GL’s inspektionsafdeling blev der aftalt et forløb for evaluering af virksomhedens egenkontrol.

”Vi er en virksomhed, der hele tiden er i bevægelse og prøver nye ideer af. Det er det, der driver os, og det, vi synes er sjovt. Men vi ved også godt, at det stiller særlige krav til fødevaresikkerhed og kvalitetskontrol for vores mobile butikker, ikke mindst når vi fx finder på at indgå aftaler med partnere på Sjælland. Man bliver jo hjemmeblind, så det var bestemt tiltrængt med et sæt friske øjne.”, forklarer Peter Kjærstrup.

Et sæt friske øjne blev til to sæt, da en studerende fra DTU, Türkan Aydar, blev koblet på projektet. Hun studerer til diplomingeniør i fødevareanalyse på Danmarks Tekniske Universitet og er i gang med sit afgangsprojekt, hvor Kjærstrup Chokolade fungerer som hendes case. Sammen med Peter Kjærstrup har Türkan Aydar og Torsten Helt Volmar gennemgået hele virksomhedens produktion og de procedurer, der skal sikre fødevaresikkerheden og kvaliteten. Hvor mange stikprøver (smagsprøver) det indebar, melder historien ikke noget om, men ifølge Torsten Helt Volmer var indsatsen ikke forgæves.

”Vi har endnu ikke leveret rapporten fra vores indledende inspektion, men vi spottede bestemt områder, hvor der var potentiale for at gøre det bedre. Dem er vi i gang med at analysere, så vi kan give Peter og Birgitte hans kone en komplet tjekliste med forbedringsforslag til Kjærstrup Chokolade.”

Læs hele artiklen på DNV GLs hjemmeside

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
DNV GL Business Assurance Denmark A/S

Tuborg Parkvej 8 2
2900 Hellerup
Danmark
DNV GL Business Assurance Denmark A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078