23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Opdag dyseslid i god tid ved at tjekke disse faktorer regelmæssigt

Ved at opdage slid på et tidligt stadie har du mulighed for at foregribe eventuelle konsekvenser. Der er således en række faktorer, du bør tjekke og evaluere regelmæssigt for at sikre optimal ydeevne og kontrol over dine driftsomkostninger.

Tidlig påvisning og regelmæssig inspektion går hånd i hånd.  Regelmæssig inspektion af dine dyser og evaluering af en række faktorer giver dig mulighed for at opdage slid på et tidligt stadie. Herudfra kan du lægge en passende strategi for vedligehold eller udskiftning og opnå både optimal ydeevne og kontrol over driftsomkostningerne.

Hvor ofte hver faktor skal inspiceres, afhænger af din specifikke applikation, men disse er faktorerne, du bør tjekke for at opdage slid i god tid:

Flowhastighed
Ved centrifugalpumpe: Overvåg flowmålerens aflæsninger for at opdage stigninger. Eller mål flowet i en given periode ved et specifikt tryk. Sammenlign disse aflæsninger med flowhastighederne anført i produktets datablad eller med aflæsninger fra nye, ubrugte dyser.

Ved positiv forskydningspumpe: Hold øje med fald i trykket; flowhastigheden vil forblive konstant.

Spraytryk (i manifold)
Ved centrifugalpumpe: Overvåg for stigninger i den sprayede væskemængde. spraytrykket vil sandsynligvis forblive det samme.
Ved positiv forskydningspumpe: Overvåg trykmåleren for nedsat tryk og reduceret virkning på de sprayede overflader. Væskemængden vil sandsynligvis forblive den samme. Hold også øje med øget tryk på grund af tilstoppede dyser.

Dråbestørrelse
En stigning i flowhastigheden eller et fald i spraytrykket vil påvirke dråbestørrelsen. Forøget dråbestørrelse kan dog ikke visuelt ses i de fleste applikationer. 

Spraymønster
Inspicér spraymønsteret visuelt for ændringer. Kontrollér sprayvinklen med en vinkelmåler, og mål bredden af spraymønsteret på den sprayede overflade. Hvis dysens åbning slides gradvist, kan du muligvis ikke opdage ændringer, før der er en betydelig stigning i flowhastigheden. Hvis ensartet spraydækning er afgørende i din applikation, skal du have lavet en specialtest.

Dyseposition
Kontrollér ensartetheden af ​​spraydækningen af fladstråledyser på en manifold. Spraymønstrene skal være parallelle med hinanden. Dysehoveder skal drejes 5-10 grader fra manifoldens centerlinje. 

Produktkvalitet
Tjek for ujævn belægning, køling, tørring, rengøring og ændringer i temperatur, støvindhold og fugtighed.

Få en slidtest med SprayScan, og optimér dine dysers ydeevne

Hos mt spray tilbyder vi test og analyse af dine dyser onsite i din produktion eller på vores værksted i Herlev. Med vores avancerede SprayScan-laserteknologi kan vi teste de vigtigste sprayegenskaber med stor nøjagtighed. Ud fra resultaterne rådgiver vi i konkrete optimeringer, der opretholder dine dysers ydeevne.

Læs mere om slid og vedligehold af dyser, og book en test her.
Du er også altid velkommen til at kontakte os direkte på tlf. 4047 9635 eller cb@mt-spray.dk, hvis du har spørgsmål til forløbet eller dine eksisterende sprayprocesser.

mt spray a/s
Symfonivej 37
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK11544398
P nummer: 1000253316

Kontaktperson

Send til en kollega

0.079