23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Konsekvenser af ny guide om regler for brugsanvisninger

Fra april 2024 er det accepteret af de relevante myndigheder, at nye CE-mærkede maskiner ikke leveres med en papir-brugsanvisning, men i stedet med en elektronisk brugsanvisning: men kun på de betingelser, der er fastsat i Maskinforordningen 2023/1230.

Fra april 2024 er det accepteret af de relevante myndigheder, at nye CE-mærkede maskiner ikke leveres med en papir-brugsanvisning, men i stedet med en elektronisk brugsanvisning: men kun på de betingelser, der er fastsat i Maskinforordningen 2023/1230.

Hans Morten Henriksen, direktør, Maskinsikkerhed har nærlæst den nye guide og kommer med en fortolkning af de nye regler i en længere gennemgang, som Maskinsikkerhed ApS  lægger op  til fri afbenyttelse på deres website.

Hans Morten Henriksen kommenterer: ”EU-Kommissionen har lyttet til branchen, og har allerede nu tilladt at fabrikanter kan undlade papirversionen. Det er flot, at EU-Kommissionen er så fremsynet. I Dansk Standards hovedudvalg, og i Maskinsikkerheds forskellige kundegrupper, arbejder vi på at finde emner, og gerne også tekstforslag, der kan forelægges EU-Kommissionen. Der er udvist stor imødekommenhed for at modtage input fra Sikkerhedsstyrelsens repræsentant i arbejdet, Anders Mortensen. 

I den nye udgave af guiden er der ikke oplyst noget om beskyttelse af den elektroniske brugsanvisning med fx password eller andet. Det vil være nødvendigt i mange tilfælde: Brugsanvisninger vil jo ofte indeholde fortrolige oplysninger, som enten bruger eller maskinfabrikant ingen interesse har i at det er nemt at tilgå. Det kan være brugerens konkrete produktionsmetoder, eller et detaljeret designgrundlag for maskinen. Netop dette har været et diskussionspunkt på mine foredrag om den kommende Maskinforordning.”

I Maskinsikkerheds netværksgruppegruppe ”Maskiners brugsanvisning” arbejder deltagerne med at finde hensigtsmæssige metoder til den praktiske opfyldelse af forudsætningerne for at levere brugsanvisninger elektronisk, herunder en god plan for sporbarhed, password-beskyttelse, opdatering efter levering og meget andet. Netværksgruppen er åben for både maskinfabrikanter og brugervirksomheder.

Læs den fulde gennemgang af den nye guide på Maskinsikkerhed ApS’ website.

https://www.maskinsikkerhed.dk/hvilke-konsekvenser-kommer-der-af-at-eu-kommissionen-nu-tillader-at-man-kan-undlade-papirversionen/

Maskinsikkerhed ApS
Lejrvej 17
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30553675
P nummer: 1013407483

Kontaktperson

Pernille Brøndum
pbr@maskinsikkerhed.dk

Send til en kollega

0.047