23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Overvej dit applikationsmiljø: Plastens reaktion på kulde og varme

Når man tænker på plastmaterialer, er en almindelig misforståelse, at de ikke kan modstå høje temperaturer og hurtigt smelter. Men moderne tekniske plasttyper er designet til at præstere under ekstreme forhold og har ofte imponerende temperaturresistensegenskaber. Dette gør dem ideelle til mange industrielle applikationer, hvor både høje og lave temperaturer er en del af hverdagen.

Når det kommer til valg af plastmaterialer til konstruktion og komponentproduktion, er det afgørende at forstå, hvordan materialerne reagerer på deres omgivelser. Især temperaturforhold spiller en central rolle i plastens ydeevne. Her er det især med at kigge på servicetemperaturen. 

 

Servicetemperatur refererer til det temperaturområde, hvor et materiale kan bruges uden at miste sine væsentlige mekaniske og fysiske egenskaber. For tekniske plasttyper spænder dette område fra meget lave til meget høje temperaturer. 

 

Kan plast virkelig tåle høje temperaturer?

Moderne tekniske plasttyper kan klare høje temperaturmiljøer. Tag for eksempel PTFE og PEEK. Begge materialer har en servicetemperatur på op til 260 °C. Dette gør dem til topvalg for anvendelser, hvor ekstrem varme er en daglig udfordring. Selv i den ekstreme varme modstår disse plasttyper betydelig varme uden at miste deres mekaniske egenskaber. 

 

Men det er ikke kun PTFE og PEEK, der imponerer. Polyamid (PA eller nylon) og polycarbonat (PC) kan også håndtere høje temperaturer, typisk op til 120-150 °C, hvilket gør dem alsidige til en række tekniske applikationer.

 

Kan plast også tåle frostgrader?

Tekniske plastmaterialer er ikke kun modstandsdygtige over for varme; de klarer sig også godt ved lave temperaturer. Polyethylen med høj densitet (PEHD) er særlig kendt for sine egenskaber i frostområder og kan bruges helt ned til -200 °C. Dette gør det ideelt til applikationer i fødevare- og medicinalindustrien, hvor lave temperaturer er en fast bestanddel af hverdagen.

 

POM (Polyoxymethylen) er et andet eksempel på et plastmateriale, der bevarer sine egenskaber i kulde, ned til -50 °C, uden at blive skrøbeligt. Dette gør det til et pålideligt valg i forskellige industrielle miljøer, hvor også dens styrke og fleksibilitet er nødvendige i koldere områder. 

 

Få den rette sparring om dine plastemner

Med mere end 35 års erfaring i bearbejdning af plastmaterialer forstår vi vigtigheden af at vælge de rigtige materialer til det rette applikationsmiljø. Hos Induflex er vi specialister i tekniske plastmaterialer og kan hjælpe med at finde den optimale løsning til enhver applikation. Du kan kontakt os på induflex@induflex.dk eller på telefon +45 9837 1988. Vil du gerne selv udforske materialerne, kan du læse mere om dem her

Induflex A/S
Hagensvej 25
9530 Støvring
Rebild Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12828195
P nummer: 1000452351

Kontaktperson

RH
Rasmus Hosbond
Salgschef
rh@induflex.dk

Send til en kollega

0.047