23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Rejsebrev fra Wien #4: Hos Østrigs ældste vinhus, Stift Klosterneuburg

Kenneth Lund fra Nemogaarden havde en travl søndag ved VieVinum – den største vinmesse i Østrig – som bød på masser af vinhusbesøg og tre masterclasses. 

Desuden var han inviteret til at afslutte dagen hos Østrigs ældste vinhus, Stift Klosterneuburg. Med en 910 år lang vinhistorie siden 1114, er det både et Chorherrenstift (altså et kloster), en stor vinproducent og et kæmpe skov- og landbrug. 

”Her dyrkes vin i tre underregioner, Wien-, Wagram- og Thermenregion. Stift Klosterneuburg dyrker 108 hektar, og efter østrigske forhold er det et stort vinbrug. Så der er stor bredde i vinene. På billedet med "vinpyramiden" kan man se det store udvalg,” forklarer Kenneth. 

I tidernes morgen var det munkene, som dyrkede vinen. Det er i dag adskilt, så klostrets vingård drives som et professionelt vinbrug. 

”Uanset om du er vininteresseret, så kan jeg klart anbefale et besøg på klostret. Det er et ualmindelig smukt og meget velholdt kloster. Det er stort, og der er meget at se. De har eget vinotek, så man kan også købe nogle af de mange, mange produkter, klosteret selv står for,” siger Kenneth.

En rundtur i vinkældrene, som ligger 37 meter under klostret, gav en spændende indsigt i de mange ting, som stedet har stået for gennem tiden. Fx er den østrigske vinskole født her. 

Mandag var sidst dag på vinmessen. Og sidste masterclass var Vulkanland i Steiermark. Et vinområde, som er en "rising star". 

”Desuden skal jeg lige nå rundt og besøge en stribe vinhuse. Og SÅ er det mod Solrød i morgen tidlig. Vi ses!” siger Kenneth.

Du kan læse mere om vinhuse hos Nemogaarden her.

Kig forbi Nemogaardens butik, få et glas vin, se billeder og hør historier fra VieVinum fredag den 31. maj mellem 14 og 18 i butikken på Engvangen 7-9 i Solrød. 

Vil du vide mere?

Kontakt Kenneth på 40 16 11 30 eller kenneth@nemogaarden.dk

Nemogaarden ApS
Nemovej 17
2680 Solrød Strand
Solrød Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36199520
P nummer: 1019724014

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078