23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuum pumpe: En guide

Hvis din vakuumpumpe svigter, står du over for et valg: reparation eller udskiftning. Vores guide gennemgår begge valgmuligheder og giver anbefalinger til, hvornår det giver mening at udføre reparationer på vakuumpumper, og hvornår de skal udskiftes. Vi vil også se på, hvordan man opdager og diagnosticerer almindelige problemer, før de fører til systemfejl.

Grundlæggende

Uanset handlingsforløbet begynder beslutningen om reparation eller udskiftning altid med test og diagnose. En fabriksuddannet tekniker, der har specialiseret sig i service på vakuumpumper, inspicerer udstyret og identificerer problemet.

Reparation
Hvis din vakuumpumpe kan repareres, fjernes og udskiftes defekte komponenter, og udstyret returneres efter producentspecifikationerne.

Fordele

 • Omkostningseffektiv: Hvis problemet er mindre, eller vakuumpumpen er relativt ny, er der muligvis kun få reservedele at udskifte. 
 • Lav miljøpåvirkning: Der bruges færre ressourcer, og der produceres mindre affald.

Ulemper

 • Potentiale for højere omkostninger på lang sigt: Hvis vakuumpumpens problemer er vanskelige at reparere, kan de opstå igen.
 • Løser kun ét specifikt problem: Reparation af vakuumpumper garanterer ikke, at der ikke vil opstå andre, forskellige problemer i fremtiden.

Udskiftning
Hvis du vælger at udskifte din vakuumpumpe, fjernes den eksisterende, og der installeres en helt ny pumpe.

Fordele

 • Højere pålidelighed: Nye vakuumpumper har helt nye komponenter og kan være mere energieffektive.
 • Ny garanti: En ny enhed leveres med en ny garanti, der giver ro i sindet og potentielt reducerer fremtidige omkostninger til reparation.

Ulemper

 • Højere startomkostninger: Indkøb af en ny vakuumpumpe betyder højere omgående startomkostninger.
 • Længere installationstid: Installation og integration af en ny vakuumpumpe tager normalt længere tid end en lille reparation.

Vigtige overvejelser

Der er fem kriterier, du skal vurdere, før du træffer en beslutning om reparation eller udskiftning af vakuumpumpen.

 1. Omkostninger
  Hvis din eksisterende vakuumpumpe kun har et mindre problem, kan reparation være den mere økonomiske valgmulighed. Du bør dog også tage højde for længerevarende omkostninger til vedligeholdelse og reparation. Efterhånden som en vakuumpumpe for eksempel bliver ældre, kan den kræve hyppigere service. Det kan over tid koste mere end prisen for en udskiftning, selvom det vil kræve en meget større omgående udgift.

 2. Proceskrav
  Vurder, om din eksisterende vakuumpumpe stadig er den bedste valgmulighed for din proces. Hvis din vakuumpumpe altid kører uafbrudt, eller hvis reservepumper regelmæssigt tilsluttes for at imødekomme efterspørgslen, kan processen være vokset ud af pumpens strømkapacitet. Udskiftning kan derfor være en fornuftig valgmulighed. Det vil hjælpe dig med at undgå produktionsforsinkelser og sikre, at du opretholder optimal kvalitet og ydeevne.

 3. Servicehistorik
  Er det samme problem opstået før? Kontrollér servicehistorikken. Regelmæssig vedligeholdelse som udskiftning af reservedele som f.eks. tætninger, pakninger eller lameller er normalt ikke noget at bekymre sig om, men hvis der opstår større problemer, er reparationer måske ikke længere en valgmulighed.

 4. Energieffektivitet
  Mange nye generationer af vakuumpumper er mere energieffektive end den tidligere. Du bør derfor overveje fordelen ved at udskifte din nuværende vakuumpumpe med en, der bruger mindre strøm og energi. Afhængigt af forskellen i forbrug mellem din nuværende vakuumpumpe og den nyeste teknologi kan dine energiregninger falde betydeligt. Og også dit kulstofaftryk.

 5. Tekniske egenskaber
  Overvej om din nuværende vakuumpumpe kan følge med tiden. Er der kommet mere moderne vakuumpumper med nye tekniske funktioner, som kan gavne din proces? Dette kan være det rigtige tidspunkt at investere. Du kan også overveje eftermontering. Nogle funktioner kan tilføjes til en eksisterende vakuumpumpe – såsom et drev med variabel hastighed eller intelligent overvågning af din vakuumpumpe. Dette giver dig mulighed for at opgradere uden at investere i et helt nyt system. 

Men hvis din pumpe bliver ældre, er den måske ikke længere kompatibel med disse nyere funktioner, der er blevet tilgængelige siden indkøbet. Som følge heraf kan din proces gå glip af nogle optimeringsmuligheder. Du bør derfor overveje, hvor vigtig denne valgmulighed er for dig og din proces. Dette kan ændre din beslutning mellem reparation eller udskiftning.

Diagnostik og fejlfinding

Vakuumpumper svigter sjældent uden advarsel. Det kan dog være svært at fange de tidlige symptomer på et problem. Regelmæssig vedligeholdelse er det første trin: Et problem, der opdages tidligt, er generelt nemmere at reparere. Det er også nyttigt at gøre sig bekendt med almindelige problemer og de signaltegn, der kan være forbundet med en defekt vakuumpumpe:

 • overdreven støj eller vibrationer
 • lækager
 • reduceret pumpehastighed
 • overophedning

Tøv ikke med at bede om hjælp fra professionelle leverandører af vakuumpumpeservice og specialuddannede fabriksteknikere til diagnosticering og fejlfinding. Hurtig reparation af fastgørelsesenheder er afgørende for at sikre omkostningseffektive reparationer af vakuumpumper og minimerer risikoen for nedetid. Det er også værd at overveje at investere i et intelligent system til overvågning. Dette sikrer løbende overvågning af hver enkelt vakuumpumpes ydeevnedata og gør opmærksom på eventuelle uregelmæssigheder

Eksempler fra den virkelige verden: vægtning af reparation vs. udskiftning

I et anlæg til fødevarepakning er vakuumpumpens ydeevne afgørende for fødevarernes kvalitet og holdbarhed. Men en vakuumpumpe oplevede øget støj og reduceret pumpehastighed, hvilket førte til produktionsforsinkelser.

Efter omhyggelig inspektion fastslog teknikeren fra vakuumpumpens reparationsservice, at problemet skyldtes en lækage. Vakuumpumpen havde været i drift i flere år, men det var første gang, problemet opstod. Og selvom de indledende symptomer så besværlige ud, var det en enkel løsning. Reparation af vakuumpumpen var derfor den mest fornuftige valgmulighed. Service-teknikeren udskiftede den slidte tætning, og vakuumpumpen var tilbage i drift.

Konklusion

Når din vakuumpumpe ikke kører, som den skal, skal du nøje afveje dine valgmuligheder. Rådfør dig med eksperterne fra leverandører af vakuumpumpe-reparationsservice, og få dem til at udføre en korrekt inspektion og diagnose. Du bør også vurdere effektivitet, ydeevne og omkostninger til reparationer – både nu og i fremtiden – i forhold til omkostningerne ved en ny vakuumpumpe. Dette vil hjælpe dig med at bestemme den bedste fremgangsmåde. I sidste ende skal din beslutning baseres på, hvad der er mest omkostningseffektivt og gavnligt for din produktionsproces.

Disse kriterier kan være svære at vurdere selv, så Busch hjælper dig gerne. Vores specialister besøger dig på stedet, evaluerer dit nuværende udstyr og giver dig anbefalinger til, hvordan du kommer videre. Uanset hvad du beslutter dig for, vil vi være der for at udføre nødvendige reparationer eller give dig en passende udskiftning. For at få endnu mere ro i sindet kan vi tage os af din vedligeholdelse med servicekontrakter, intelligente IoT-løsninger og 24/7 fjernovervågning af betingelser. Med 60 års erfaring i World of Vacuum kan du være sikker på, at din vakuumforsyning varer ved. Kontakt os for at drøfte detaljerne og genoprette dit vakuumudstyrs optimale ydeevne. 

Vil du læse flere spændende nyheder, interessante cases og udvide din horisont inden for vakuum, kan du skrive dig op til Buschs nyhedsbrev eller følge dem på LinkedIn.

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.047