23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gør kunstgræsset lidt grønnere

EM '24 spilles naturligvis på rigtigt græs, men kunstgræsbaner er meget udbredte. Et Ulefos-produkt hindrer at de små gummigranulater spredes til vandmiljøet.

Udløber
11. juli 2029

De mange børn og unge, der håbefuldt drømmer om at overtage landsholdsspillernes pladser i fremtiden, tilbringer utallige timer med at træne på kunstgræsbaner – dem med de karakteristiske, små sorte gummigranulater.

Forbud på vej

Men vidste du, at EU for nylig har vedtaget et forbud mod brug af gummigranulat på boldbaner? Granulatet på kunstgræsbanerne består af 90 procent gamle, granulerede bildæk. Granulaterne bliver typisk ledt fra boldbanerne til afløbssystemet med regnvandet, når det regner. Men de kan også hænge ved sko og tøj og dermed udledes fra husholdningerne i forbindelse med vask og rengøring.

Desværre er granulaterne med til at sprede mikroplast i naturen, og det er grunden til forbuddet. Hos Betech spiller vores tætninger dog en lille rolle i at undgå, at granulaterne fra de mange nuværende boldbaner bliver spredt ud i naturen med regnvandet.

Mindre mikroplast i afløbet

Ulefos, som laver de karakteristiske brønddæksler af støbegods, vi ser på gaden allevegne, har udviklet en granulatfanger, der skal skåne vandmiljøet. Kunstgræs-granulat-opsamleren sidder i afløbene og fanger partiklerne, så de ikke blandes med afløbsvandet og spredes ud i naturen.

Den indbyggede si holder granulaterne tilbage og kan som vandlåsen i brusebadet tømmes, efterhånden som den fyldes op. På den måde kan man opsamle granulaterne og lægge dem ind på boldbanerne igen.

Formstøbte tætningsringe

Betechs tætningsringe til de 10 forskellige størrelser afløbsindsatser i produktserien forhindrer, at de mindre partikler skylles ”udenom” fangeren og videre ud i regnvandssystemet. Tætningerne støber vi af en gummi-compound, der er særligt bestandig over for både vand, UV-sollys, ozon og andre vejrpåvirkninger.

Mange muligheder teknisk gummi og støbte gummidele


Forbuddet mod gummigranulater i kunstgræs træder i kraft fra 2031, og der arbejdes i øjeblikket på at finde et godt alternativ til granulaterne. Indtil det sker, er Betech stolte af at være med til at gøre fodboldbanerne lidt grønnere.

Kontakt os og hør om produktløsninger til dine udfordringer.

Betech A/S
Vesterlundvej 4
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10611342
P nummer: 1003227587

Kontaktperson

Jesper Dawa Eliasen
Key Account Manager
+45 26771105 jde@betech.dk

Send til en kollega

0.078