23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tilmeld dig gratis til konference senest 10. november – relevant for bl.a. fødevarevirksomheder

Tirsdag den 12. november 2024 kan du komme til konference om forskning og rådgivning, som fremmer sundhed og forebygger sygdom. Det foregår i DTU Fødevareinstituttet i Kgs. Lyngby. Se programmet for dagen, som omfatter foredrag, stande og mulighed for at se flere af instituttets laboratorier.

Den 12. november 2024 kan du deltage i en konference om sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse. Det er gratis, men kræver at du tilmelder dig senest den 10. november. Konferencen er især relevant for fagpersoner i fødevarevirksomheder, brancheorganisationer, forskningsinstitutioner (bl.a. andre DTU-institutter), myndigheder, sundhedsprofessionelle og fødevarestuderende. Journalister er også velkomne. 

Efterspørgslen efter sunde og sikre fødevarer stiger fortsat. Samtidig bliver flere og flere ramt af infektionssygdomme, kostrelaterede sygdomme – som diabetes, overvægt og hjerte-kar-sygdomme – og kemikaliepåvirkninger kan føre til kræft og true vores evne til at få børn. Forskning, som fremmer sundhed og forebygger sygdomme, er derfor utroligt vigtigt.

Programmet er opdelt i to afdelinger:

Første del foregår i Oticonsalen i Bygning 107 med en række spændende oplæg, som både handler om kost og kostkomponenter samt om at minimere risici fra vores mad.

Anden del foregår i Biosfæren i Bygning 202 som en Health Fair med forskellige samtidige aktiviteter: Gå i dialog med instituttets forskere og rådgivere ved de mange stande, hør en række korte oplæg med bl.a. ph.d.-studerende, eller deltag i unikke besøg til nogle af DTU Fødevareinstituttets laboratorier for at lære mere om instituttets arbejde med at fremme sundhed og forebygge sygdomme. 

Se det fulde program (pdf).

Sproget på konferencen er engelsk. 

Se unikke laboratorier

Du kan f.eks. opleve en avanceret in vitro-model, der simulerer tyktarmens funktion. Modellen bruges til at studere, hvad der foregår i mave-tarm-systemet. Du kan også se et stort bioteknologisk laboratorium, som bl.a. bliver brugt til fødevarefermentering og bioraffinering, en række state-of-the-art laboratorier til kemisk fødevareanalyse og til studier af celle- og vævskulturer. 

Det er gratis at deltage i konferencen, som er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen samt Food & Bio Cluster Denmark.

Tid 

Tirsdag den 12. november 2024 kl. 9-16. Registrering og kaffe fra kl. 8.30. 

Sted

Kl. 9.00-12.30
Oticonsalen 
Bygning 107
Anker Engelunds Vej 
2800 Kgs. Lyngby   

Kl. 12.30-16.00
Biosfæren
Bygning 202
Henrik Dams Allé
2800 Kgs. Lyngby

Program

8.30 - Registration and coffee

9.00 - Welcome, Head of DTU National Food Institute Tine Rask Licht

Promoting health: Diet and dietary components: 

Keynote: Dietary health and environmental impact - current status and future possibilities
Professor Elinor Hallström, DTU National Food Institute

New strategies to prevent obesity
Senior Researcher Gitte Ravn-Haren and Senior Researcher Rikke Andersen, DTU National Food Institute

Probiotic intake during pregnancy modulates offspring neurodevelopment and behavior
Professor Ioannis S. Chronakis, DTU National Food Institute

Substrate availability and dietary fibre regulate tryptophan metabolism by gut microbes
Researcher Anurag Kumar Sinha, DTU National Food Institute

Plants achieved by New Genomic Techniques: the benefits, the concerns, and the regulation
Senior Officer Agnieszka Podolska-Charlery, DTU National Food Institute

10.30 - Break

11.00 - Keynote: Food cultures in meat and other ready to eat food products: latest innovation 
Director Applied R&D Veronique Zuliani, Novonesis.

Preventing diseases - Minimizing dietary risks:

Should we rotate between biocides in the food industry?
Researcher Martin Laage Kragh, DTU National Food Institute

Monitoring and prediction of antibiotic resistance in animals in Denmark
Associate Professor Håkan Vigre, DTU National Food Institute

Chemicals and sex differentiation: not always a good mix
Professor Terje Svingen, DTU National Food Institute

Keynote: Innovative support of risk-based control 
Veterinary Officer Jacob Gade, The Danish Veterinary and Food Administration

Programme – second part

12.30 - Lunch and networking in Building 202, the Biosphere

13.00-16.00 - Health Fair 

Tilmelding

Det er gratis at deltage i konferencen. På grund af begrænset deltagerantal og forplejning er tilmelding nødvendig senest søndag den 10. november 2024. 

Kontakt
food@food.dtu.dk for spørgsmål om konferencen.

DTU Fødevareinstituttet
Henrik Dams Allé
Bygning 202
2800 Kgs Lyngby
Lyngby-Taarbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30060946

Kontaktperson

LHK
Lene Hundborg Koss
lehk@food.dtu.dk

Send til en kollega

0.048