Fremtidens cykelhjelm

| Medlemsnyhed | Indrykket af Prevas A/S

Idéen om en airbag til cyklister blev udforsket i en afhandling ved Lunds universitet. Nu drives udviklingsarbejdet af virksomheden Hövding med støtte fra Prevas.

Cykelhjelmen er nået ud på markedet, og uafhængige tests påviser en enestående beskyttelsesevne. Cykelhjelmen fra Hövding ligner en løs krave, og fungerer på omtrent samme måde som et airbagsystem til personbiler. Systemet består af sensorer – accelerationsmålere og gyroskoper, som hele tiden måler cyklistens bevægelser. En algoritme, som er "oplært" med data fra rigtige kollisioner og arrangerede ulykker, tolker informationen fra sensorerne og træffer beslutninger 200 gange i sekundet: Udløse eller ikke udløse. Du kan læse meget mere om dette projekt her.

Om Prevas
Med spidskompetencer inden for embedded software, elektronik, mekanik og projektledelse samt industriel IT og Automation, bidrager Prevas med innovative løsninger, der skaber vækst. Prevas blev grundlagt i 1985 og er den primære leverandør og udviklingspartner for førende virksomheder inden for brancher som f.eks. biovidenskab, telekommunikation, bilindustrien, forsvarsindustrien, energisektoren og maskinindustrien. Vi har kontorer i Sverige, Danmark, Norge og Indien. Virksomheden har mere end 600 ansatte. Besøg www.prevas.dk og følg @prevasdenmark.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Prevas A/S

Lyskær 3 EF / Hedeager 3
2730 Herlev / Aarhus N
Danmark
Prevas A/S

Send til en kollega

0.119