23948sdkhjf

Tna vinder Busch "Innovation in Vacuum Award” 2016

| Medlemsnyhed | Indrykket af Busch Vakuumteknik A/S

Tna Packaging & Processing Solutions blev præsenteret som vinder af "Busch Innovation in Vacuum Award" for sine innovative stegesystemer.

Busch den verdensomspændende specialist inden for vakuumteknologi tildeler denne pris årligt til virksomheder, der bruger vakuumteknologi på særlige innovative måder og dermed opnår fordele for hele verden.

Nu har Tna Packaging & Processing Solutions modtaget denne pris fra Busch for at udvikle industrielle stegesystemer, der gør det muligt at producere store mængder kartoffelprodukter som eksempelvis chips ved hjælp af vakuum. Den væsentlige fordel ved anvendelse af vakuum er, at disse produkter indeholder 95 procent mindre acrylamid, et sundhedsfarligt stof og op til 35 procent mindre fedt end traditionelt stegte produkter.

Tna er en førende leverandør af proces- og emballeringsløsninger til fødevareindustrien med installationer i over 120 lande verden over og hovedkvarter i Sydney. Stegesystemerne fremstilles af Florigo B.V., et tna-datterselskab i Holland. Florigo B.V. og Busch er forbundet med et partnerskab, der strækker sig tilbage i årtier. Begge virksomheder arbejdede tæt sammen under udvikling, og Busch har altid konfigureret og leveret skræddersyet vakuumteknologi til det respektive stegesystem. I dag anvendes forskellige vakuumløsninger afhængigt af stegesystemets størrelse og design. De patenterede flerfasede vakuumstegningssystemer har en produktionsvolumen på mellem et til ti tons kartoffelskiver pr. time.

Prisuddelingen fandt sted i Buschs hollandske salgsfirma i Woerden. Ayla Busch fra Busch Vacuum Pumps and Systems præsenterede prisen til Andrew Smith, koncernens producentchef på tna, ved en særlig ceremoni. Under ceremonien fremhævede Ayla Busch det faktum, at tna brugte vakuum intelligent til at producere signifikant højere kvalitet og sundere kartoffels chips, og snacks.

Den tekniske baggrund for denne innovation er, at konventionelle stegningsteknikker kræver temperaturer over 170 °C, men i et vakuum kan det gøres ved 125 °C. Når de stivelsesholdige fødevarer opvarmes, finder en såkaldt ”Maillard-reaktion” sted mellem aminosyren asparagin og sukkerarter som glucose eller fructose. Det skadelige stof acrylamid skabes i denne proces. Denne reaktion bliver mere og mere intens, når temperaturen stiger, således at der skabes flere og flere acrylamider, primært fra 170 °C. Vakuummet nedsætter også vandets kogepunkt i fødevaren. Som et resultat forhindrer vanddampstrømmen olieabsorption ved relativt lave temperaturer, hvilket derfor reducerer fedtindholdet i den stegte mad betydeligt.

Læs mere om prisen "Innovation in Vacuum Award" og vinderen tna Her
Læs mere om Busch Her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Busch Vakuumteknik A/S

Parallelvej 11
8680 Ry
Danmark
Busch Vakuumteknik A/S

Send til en kollega

0.097