23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Efterspørgsel på RSPO certificering som sikrer produktion af bæredygtig palmeolie

Flere danske virksomheder er gået i front og har tilsluttet sig RSPO, som giver forbrugerne sikkerhed for at produktionen af palmeolie overholder standarderne på verdensplan.

Flere danske virksomheder er gået i front og har tilsluttet sig RSPO, som giver forbrugerne sikkerhed for at produktionen af palmeolie overholder standarderne på verdensplan. Blandt andet er Arla, Danisco, Kohberg og Rema 1000 med i RSPO (kilde: Red Orangutangen).

Den største trussel mod orangutangen er produktion af palmeolie. Orangutangernes hjem, regnskoven, ryddes for at give plads til plantager, der kan levere vegetabilsk olie til resten af kloden.

­”Der er mange problemer forbundet med produktionen af konventionel palmeolie. Det tæller blandt andet fældning af regnskov, tab af biodiversitet, udledning af forurenet spildevand og luftforurening ved afbrænding af skov. Men ved at købe RSPO certificeret palmeolie trækker man udviklingen den rigtige vej” (kilde DI).

Palmeolie og palmekerneolie udgør 32 pct. af den globale planteolieproduktion (Kilde: European Palm Oil Alliance). Palmeolie indgår som en vigtig ingrediens i en række fødevarer (kilde DI).

Siden december 2014 har det været et EU-krav, at det af fødevarerne fremgår, hvilken type vegetabilsk olie der indgår i produktet, og hvor den kommer fra. 

RSPO certificering er forbrugernes bedste mulighed for at støtte en positiv udvikling i palmeolieindustrien.

Med certifikatet RSPO støtter virksomheden etableringen af bæredygtig og gennemsigtig produktion uden at beskadige de oprindelige samfund, hvor palmeolien kommer fra.

For at blive certificeret kræves forskellige ting, bl.a. et dokumenteret ledelsessystem.

Står man over for denne udfordring har Vicath EQ ApS et system, som lever op til kravene. IT-systemet EQ Food® er særdeles velegnet til opbygning til RSPO. Det er udviklet med alle de nødvendige skabeloner, procedurer og dokumenter.

Går man i stå i opbygningen har virksomheden løsninger klar:

”Vi kan hjælpe med at lave systemet fra start til slut og rådgiver på de enkelte dele: opbygning af ledelsessystemet, leverandørstyring, produktionsgennemgang, sporbarhedsstyring”, udtaler CEO Camilla Fibiger Gausdal, Vicath EQ ApS.

”Vi er specialister i at hjælpe med opbygning af ledelsessystemer på fødevaresikkerhed og udarbejder konkrete og praktiske procedurer og instruktioner. Når vi rådgiver er det altid i baghovedet, at virksomheden ikke skal have et system for systemet skyld, og i høj grad ud fra ”keep it simple”.

Læs mere på www.vicatheq.dk

 

Vicath EQ ApS
Agerhatten 5A
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32662277
P nummer: 1015733590

Kontaktperson

Camilla Fibiger Gausdal
Direktør
+45 63154444 cg@vicatheq.dk

Send til en kollega

0.062