Dansk teknologi sikrer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost
Det hollandske gårdmejeri Novelle Kaas anvender som verdens første raslysering fra danske Lyras til at sikre fødevaresikkerhed i råmælksost. Teknologien eliminerer skadelige bakterier med UV-lys uden at påvirke smag og næringsstoffer. Resultatet er mindre madspild, høj kvalitet og en naturlig ost med lang holdbarhed.
Det hollandske gårdmejeri Novelle Kaas er verdens første til at anvende raslysering – en dansk teknologi fra Lyras – til at sikre fødevaresikkerheden i råmælksost. Teknologien bruger UV-lys og turbulent flow til at eliminere uønskede mikroorganismer uden at påvirke mælkens naturlige smag, vitaminer og proteiner.
”Vi ønsker at producere en så naturlig ost som muligt med optimal udnyttelse af råvaren. Raslysering giver os styr på mikrobiologien og reducerer madspild,” siger Joyce Mijts fra Novelle Kaas.
Mejeriet, der dagligt producerer 7000 liter mælk fra 240 Holstein-Friesians køer, har fået teknologien godkendt af de hollandske myndigheder. CEO i Lyras, Mark Kalhøj Andersen, håber, at raslysering bliver en del af den hollandske branchekode for gårdmejerier.
Læs hele artiklen på Mejerimedier.dk og få indblik i, hvordan innovation og fødevaresikkerhed går hånd i hånd i moderne osteproduktion.
Skal dine nyheder også ud til mejeribranchen, så undersøg mulighederne her
Foto: Lyras