23948sdkhjf

Holgers omdrejningspunkt har i 40 år været Damstahl

| Medlemsnyhed | Indrykket af Damstahl a/s

Selv om Holger Gyndt Nielsen snart har været ansat hos Damstahl i 40 år, har han ingen planer om at stoppe, før han runder 80 år.

Holger Gyndt Nielsen kan den 1. september 2017 markere 40 års ansættelse hos Damstahl, som er en af Danmarks førende virksomheder inden for rustfrit stål. Så mange års ansættelse er i sig selv udtryk for stabilitet. I Holgers tilfælde kan der dog også tillægges en god portion fleksibilitet.

Holger er ikke bare helt utrolig mødestabil, men også fleksibel. Skal han blive en time, gør han gerne det. Skal der åbnes for en reparatør i weekenden, er Holger også altid klar. Han er som oftest første mand på jobbet hver dag. Laver du en aftale med Holger, bliver den altid overholdt og udført 100 procent, lyder det fra Holgers chef, Lars Fløjstrup Degn, der er logistikchef hos Damstahl.

Få fraværsdage

Selv er 63-årige Holger Gyndt Nielsen noget mere beskeden i sin omtale af sig selv, selv om han medgiver, at han nok er ret så stabil.

-          Jeg har ikke haft ret mange fraværsdage i løbet af mine 40 år her. Jeg havde en enkelt sygedag inden for det seneste år, og alle blev ret forbavset, siger han med et lille smil.

Det nikker kollegerne genkendende til. Selv om der i Skanderborg-virksomheden er ansat godt 80 medarbejdere, går det ikke ubemærket hen, hvis Holger ”tillader sig” at holde fri eller af anden årsag ikke er i huset.

Udlært kommis

Egentlig stod det ikke skrevet i sol, måne og stjerne, at Holger skulle tilbringe 40 arbejdsår hos Damstahl, da han tilbage i 1977 blev ansat i firmaet.

-          Jeg er oprindeligt udlært kommis, altså købmand, men fik efter soldatertiden arbejde hos Autofin, hvor jeg syede sæder og måtter til biler. Da de gik konkurs, mistede jeg mit arbejde og søgte job hos Damstahl, fortæller han.

Ansøgningen gav resultat, men i første omgang blev det kun til en midlertidig ansættelse på et halvt års tid. Holger var dog kun væk fra Damstahl i tre måneder, før de ringede for at tilbyde ham arbejde igen. Og denne gang gav hverken Damstahl eller Holger slip.

Viden og udvikling

Tilbage i 1977 havde Holger ingen viden om rustfrit stål. Det ser selvsagt anderledes ud i dag, hvor Holger er den, kollegerne går til, hvis de er i tvivl om noget. Holger er morgenformand og stedfortræder for forvalteren, hvis denne er fraværende eller på ferie. Han er savemand om morgenen og ansvarlig for alle returvarer.

Der er ikke den funktion i varemodtagelsen, som Holger ikke kender til, og han er med sin specialviden godkendt til at måtte lave omstemplinger i stålet. En godkendelse, der kræver overblik og indsigt i alle de processer, som hører til håndteringen af stålet. 

Disse processer har mildt sagt undergået nogle forandringer gennem 40 år, men Holger har fundet det som det mest naturlige hele tiden at følge med og holde sig ajour.

-          Jeg har været heldig at være omgivet af gode kolleger her på Damstahl, og jeg har altid haft mulighed for at udvikle mig. Du skal huske på, at da jeg blev ansat, var der ingen it, så også det har jeg fået lært gennem årene, siger han.

Fejl med evigt fingeraftryk

De seneste års øgede fokus på både grundig oplæring og sikkerhed i arbejdet værdsætter Holger meget og tænker med gru særligt på en episode, som heldigvis hører fortiden til.

-          Det er nok ca. 20 år siden nu. Dengang fik vi leveret tønder til at samle stålspånerne fra saven i. Tønderne var med låg, som vi skulle skære af, før vi kunne bruge dem. Det foregik med en vinkelsliber og fungerede helt fint lige indtil den dag, hvor vi fik leveret en tønde, der havde indeholdt benzin, uden at vi vidste om det, fortæller han.

Da vinkelsliberen skar gennem låget, antændte gnisterne benzinen i tønden og udløste en eksplosion, som skød låget med stor kraft op i Holgers højre hånd og vinkelsliberen helt op igennem taget.

-          Min højre lillefinger blev beskadiget og har i dag ingen funktion. Men tænk, hvis jeg havde stået med bøjet hoved ind over tønden, mens jeg skar, siger han og tør ikke gøre sætningen færdig.

Den oplevelse fik hurtigt sat en ende på aftalen med disse tønder – og Holger, ja selv om højre arm blev bundet i gips, afholdt det ham ikke fra at gå på arbejde, ”for han kunne jo sagtens udføre kontorarbejde”, som han selv forklarer det.

Ingen planer om pension

-          Jeg er ungkarl, har aldrig været gift og har ingen børn. Jeg bruger min tid på mit arbejde og på min have derhjemme, siger Holger og afslører, at yndlingsblomsten er hortensia, som i rigt mål pryder hans parcelhushave.

Om kort tid kan Holger Gyndt Nielsen fejre 40 års tro tjeneste hos Damstahl. Men selv om dåbsattesten siger 63 år, har han ingen planer om at gå på pension.

-          Min plan er at fortsætte, til jeg bliver 80 år, siger han med et smil.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Damstahl a/s

Danmarksvej 28
8660 Skanderborg
Danmark
Damstahl a/s

Send til en kollega

0.094