Nye EU-krav for Listeria
Fra sommeren 2026 skærpes reglerne for Listeria i fødevarer. Fremover skal fødevarevirksomheder kunne dokumentere, at deres produkter er sikre hele vejen frem til udløbsdatoen.
Strengere regler fra 1. juli 2026
Fra 1. juli 2026 ændres reglerne for Listeria i fødevarer.
Hvis der ikke foreligger dokumentation for, at Listeria-niveauet forbliver under 100 cfu/g gennem hele holdbarhedsperioden, gælder kravet “ikke påvist i 25 gram” helt frem til udløbsdatoen.
En veldokumenteret løsning til oste
Procudans partner Lallemand Speciality Cultures tilbyder en bakteriekultur, der allerede er i brug på flere europæiske mejerier. Lalcult Protect LC 1™ hæmmer effektivt væksten af Listeria i oste.
Vi hjælper jer i mål
Har I brug for sparring om de skærpede regler og jeres produktion og produkter, så kontakt kundechef Bent K. Vogensen på bkv@procudan.com.
Sammen med Lallemand Speciality Cultures finder vi en løsning, der beskytter mod Listeria gennem hele holdbarhedsperioden.