Nøglehulsmærket starter med den rigtige recept
Recepten, ingredienserne og dokumentationen er afgørende, når produktet skal leve op til kravene.
Nøglehulsmærket gør det lettere for forbrugerne at vælge sundere fødevarer. Mærket stiller krav til blandt andet mættet fedt, sukker, salt, fibre og energitæthed – afhængigt af produktkategori.
For at kunne bruge mærket skal ernæringsprofilen tilpasses. Det kræver ikke kun indsigt i næringsindhold, men også en gennemarbejdet recept og den rigtige kombination af ingredienser.
Recepten er udgangspunktet
Optimering af ernæringsprofilen begynder med opskriften. Her fastlægges balancen mellem smag, funktion og næringsindhold.
Når målet er at reducere for eksempel salt eller sukker – uden at gå på kompromis med smagsoplevelsen – er opskriftens struktur afgørende.
Når ambitionen skal omsættes til handling
Ønsket om en mærkning som Nøglehullet opstår ofte i den kommercielle del af forretningen. Men det er typisk udvikling, indkøb og produktion, der skal føre opgaven sikkert i mål.
Her kan vi bidrage.
Vi bringer råvarekendskab, indkøbsmuligheder og adgang til dokumentation i spil, så ambitionen bliver til en praktisk løsning, der matcher både krav og markedsforventninger.
Vi understøtter arbejdet med mærkning og anprisning på to niveauer:
- Når mærkningen er i spil
Vi hjælper med at finde de rigtige ingredienser og den nødvendige dokumentation, så produktet lever op til kriterierne. - Når mærkning måske først kommer senere
Vi rådgiver om fleksible løsninger, der kan tilpasses fremtidige krav – og bidrager med viden om markedet og dets udvikling.
Værktøj til vurdering
DTU Fødevareinstituttets deklarationsberegner kan bruges som første pejlemærke for, om produktet lever op til Nøglehullets krav.
Beregneren er vejledende og erstatter ikke den dokumentation, der kræves – men giver en god indikation og kan hjælpe jer godt i gang.