Sidste udkald til fagligt seminar og netværk med fagfolk
Eksperter og fagfolk fra mejeri- og fødevareindustrien holder oplæg om fermenteringens potentiale i moderne fødevareproduktion. Det sker torsdag den 11. september i Billund.
Eksperter og fagfolk fra mejeri- og fødevareindustrien holder oplæg om fermenteringens potentiale i moderne fødevareproduktion. Det sker torsdag den 11. september i Billund.
Mejeriteknisk Selskab inviterer torsdag den 11. september 2025 til et fremadskuende seminar på Hotel Legoland i Billund under overskriften “World class processes for fermented products”. Sidste tilmelding mandag den 8. september kl. 10!
Seminaret vil fokusere på nye forbedringer inden for fermenteringsprocesserne i mejerierne og andre fødevaresektorer, der åbner muligheder for at producere flere, sundere, sikrere og mere bæredygtige fødevarer. Til at belyse emnets mange aspekter af fermenteringsteknologien før, nu og i fremtiden har Mejerteknisk selskab samlet et ’dreamteam’ af oplægsholdere:
Esben Laulund fra FermentorDK åbner seminaret med et oplæg om fermenteringens historiske og moderne rolle i fødevareproduktion.
Daniel Grenov fra Tetra Pak Danmark A/S dykker ned i fermenteringsbaserede proteiner og deres anvendelse i mejerialternativer.
Kirsten Lauritsen fra IFF præsenterer nye kulturer til både mejeribaserede og plantebaserede fermenterede produkter. Hun fokuserer på, hvordan kulturer kan optimere tekstur, smag og processtabilitet.
Egon Bech Hansen fra DTU Fødevareinstituttet forklarer, hvordan proteolytiske systemer i mælkesyrebakterier kan anvendes til at forbedre smag og funktionalitet i plantebaserede fermenterede produkter.
Christian Solem, også fra DTU, udfordrer traditionelle mejeriprocesser og viser, hvordan nye metoder kan gøre yoghurt og ost mere bæredygtige uden at gå på kompromis med kvaliteten.
Stina Dissing Aunsbjerg Hoff fra Novonesis præsenterer biobeskyttende kulturer til ost, som effektivt kan hæmme vækst af gær og skimmel og dermed forlænge holdbarheden.
Lilia Ahrné fra Københavns Universitet deler resultater fra HyCheese- og ProPulse-projekterne, hvor fermentering anvendes til at forbedre planteproteiners funktionalitet i hybridoste.
P.J. Pedersen, tidligere direktør i Thise Mejeri, afslutter dagen med en inspirerende fortælling om skyrens rejse fra Island til Danmark og videre ud i verden.
Tilmelding HER