23948sdkhjf

Bowitek afholder første Safexpert brugerdag

| Medlemsnyhed | Indrykket af Bowitek ApS

Tirsdag d. 10 oktober var en mærkedag for bowitek. Med udgangspunkt i CE mærkningssoftwaren Safexpert samlede man 50 brugere på Trinity hotel i Fredericia.

Vi ønsker at skabe netværk mellem brugerne af Safexpert. Vi tror på at et styrket samarbejde mellem brugerne generelt vil styrke den enkelte og samlet set styrke de virksomheder der bruger Safexpert. Vi ved i bowitek at der er forskel på hvordan man bruger Safexpert. Det skal der være, 2 virksomheder er ikke ens. Men måske kan vi medvirke til at sprede den viden, både om CE mærkning og Safexpert. Fortæller adm direktør Thomas Thillemann Petersen.

Indlæg fra brugerne

En stor dansk virksomhed er blandt brugerne af Safexpert. På dagen fortalte virksomheden om det at gå fra et manuelt system til et samlet system for CE mærkning. Den store udfordring er i virkeligheden at skabe en fælles forståelse og et fælles sprog eller nomenklatur for brugerne. Først når den forståelse er på plads kan man komme i gang med uddannelse og selve implementeringen af Safexpert.

Mest markant var oplevelsen af den besparelse der ligger i at kunne standardisere op modularisere risikovurderingen. På den konto har virksomheden sparet mere end 80 %, allerede ved produkt nummer 2. Det hele ligger i at bruge Safexperts muligheder for modelprojekter og biblioteker.

Netværk

Dagen er brugerdrevet. Derfor er det vigtigt at det er brugernes emner der tages op. Vi samlede ganske enkelt de brugere der gav udtryk for at de havde de samme problemstillinger. Brugerne brugte nogle timer på at diskutere løsninger mm. Den form vil vi gerne bruge fremover fortæller Anders Birkholm, bowitek. Når man oplever at andre har de samme udfordringer, kan man byde ind og være en del af løsningen. Brugerne kommer hjem med ny inspiration, fordi at grupperne var sammensat ud fra problemstilling, ikke ud fra virksomhedens produkt eller størrelse. Grupperne præsenterede herefter deres udfordringer og løsninger i plenum.

Safexpert Solution store

Bowitek viste hvordan man gennem Safexpert solution store kan købe prædefinerede checklister til fx robotanlæg. Checklisterne kan bruges som en del af ce mærkningsprocessen bla verifikation eller som checklister ved overdragelse. Markedet bevæger sig i retning af større fokus på compliance. Derfor er det interesseant for både leverandør og køber at man sammen kan danne sig et overblik over leverancen og sammen blive enige om eventuelle mangler. For leverandøren betyder det at man fremstår seriøs. Vi oplever i stigende grad CE mærkning og sikkerhed som en konkurrenceparameter. Det at kunne fremlægge en seriøs dokumentation for kunden er en del af leverancen.

Fremtiden:

Brugerdagen er en del af den service vi tilbyder omkring Safexpert. Det er vigtigt at vi danner netværk for brugerne. Der er altid brug for mere viden, den ligger hos os i bowitek og hos brugerne. Hvis vi deler ud, så vil vi samlet set give industrien et løft når vi taler om dokumentation, sikkerhed og CE mærkning. Derfor vil vi i bowitek gøre dagen til en årlig begivenhed. Fortæller Anders Birkholm.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Bowitek ApS

Vesterballevej 25
7000 Fredericia
Danmark
Bowitek ApS

Send til en kollega

0.078