23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bæredygtighed et fælles projekt

Vraa dampvaskeri leverer svanemærket vaskeriservice, og i tæt samarbejde med kunderne kan der opnås en endnu højere grad af bæredygtighed

Vi danskere har aldrig været mere bevidste om det samfund, den verden, som vi er en del af. Helt nye tal viser, at 42 pct. af danskerne i høj grad eller endda i meget høj grad ønsker at have en bæredygtig livsstil, hvor vi tager hensyn til miljøet og ændrer vores adfærd imod mere bæredygtighed, f.eks. i form af forbrug af energi. Undersøgelsen, som er foretaget af YouGov for Miljømærkning Danmark viser desuden, at 52 pct. af danskerne kender Svanemærket og kigger efter det, når de er ude at handle. Fokus på madspild er også et godt eksempel på vores interesse for bæredygtighed i hjemmet, hvor vi reducerer mængden af den mad, som vi smider ud.

- Den interesse ser Vraa dampvaskeri gerne, at langt flere tager med sig på arbejdspladsen, når de skal vælge arbejdstøj. At vælge Vraa dampvaskeri, som leverer en svanemærket vaskeriservice, gør det ikke alene. Ved at vælge tøj, der er beregnet til formålet, og som kan tåle industriel vask, kan vi undgå at kassere tøj for tidligt. Hvis tøjet yderligere holdes neutralt uden logoer, kan det genbruges i andre sammenhænge og dermed udgøre en ressource, understreger CSR-ansvarlig Stina Nordmand Rasmussen og markedsansvarlig Pernille Teistrup Borup fra Vraa dampvaskeri.
- Hensyn til miljøet, fokus på energiforbrug og reduktion i tøj, der kasseres, er nemlig væsentlige parametre for, at vi i samarbejde med vores kunder også kan opnå en bæredygtig vaskeriydelse, tilføjer de.

 

MILJØ OG BÆREDYGTIGHED

Igennem mange år har Vraa dampvaskeri med sin EMAS-certificering haft et målrettet fokus på miljø og bæredygtighed. De lavere frugter er allerede plukket, og tungere opgaver med at minimere forbruget af vand og energi samt brug af de miljømæssigt mest skånsomme vaskemidler pågår løbende. Et vigtigt skridt fremad mod endnu højere grad af bæredygtighed kræver et tæt samarbejde med især kunder indenfor den kommunale plejesektor.

- I de seneste år har vi oparbejdet en betydelig markedsandel indenfor plejesektoren i en række danske kommuner. Tøj til plejepersonale skal vaskes hver dag, og derfor skal det naturligvis være af en så god kvalitet, at det kan holde til industrivask; gerne i mange år. Vi hverken kan eller vil bestemme, hvilket tøj plejepersonalet vælger, men vi vil rigtigt gerne arbejde sammen med kommunerne og brugerne om at træffe de bedste valg, således at kundens bevidste valg også bliver det bæredygtige valg.

- Kunderne i denne sektor ønsker, at et plejehjem skal være beboernes hjem og ikke en institution, og derfor vælger personalet ofte arbejdstøj af denim samt t-shirts, der mere ligner deres hverdagstøj end egentligt arbejdstøj. Det har vi for så vidt forståelse for, men udfordringen i forhold til bæredygtighed er blot, at eksempelvis denimtøj kræver mange ressourcer i fremstilling og brugsfase. Ikke mindst i forbindelse med vask. Tøjet smitter af, så vaskevandet ikke kan genbruges; lange tørretider giver øget energiforbrug, og resultatet er arbejdstøj, der hurtigt ser slidt ud og ikke holder så længe, som andre alternativer, forklarer Stina Nordmand Rasmussen og Pernille Teistrup Borup.

 

DET BEDST EGNEDE ARBEJDSTØJ

- Hos Vraa dampvaskeri har vi mange års erfaring i at udvælge det bedst egnede arbejdstøj til en bred vifte af brancher. Lige fra slagtere på slagterierne over butikspersonale til medarbejdere indenfor hotel- og restaurationsbranchen samt plejepersonale i kommunerne.

- Vi vil rigtigt gerne stille vores kompetence til rådighed for alle kundegrupper, og vi opfordrer både brugere og indkøbere til at stille krav til deres leverandører af arbejdstøj, når de lægger beklædningen ud i udbud. Her er det vigtigt, at være opmærksom på, at det ikke er nok at stille krav til svanemærket vaskeriservice. De gode intentioner bliver nemlig ikke helt indfriet, hvis man efterfølgende vælger et sortiment, der ikke er egnet til formålet. Derfor er det vigtigt at vælge de bedst egnede produkter og overveje antal farver og forskellige modeller nøje, understreger Stina Nordmand Rasmussen og Pernille Teistrup Borup.
- Sammen med kunderne kan vi finde lækkert arbejdstøj, og hvis vi vælger det rigtige tøj, kan vi i fællesskab tage nogle væsentlige skridt fremad i bæredygtighedens navn, påpeger de.

 

Fakta om Vraa dampvaskeri
I foråret 2018 forventer Vraa dampvaskeri at tage endnu en udvidelse af faciliteterne i brug. Udvidelsen bliver endnu en gang et af de synlige resultater på vaskeriets vækst de seneste år. Vækst i forretningsgrundlaget og udvidelser har altid gået hånd i hånd og været kendetegnet for Vraa dampvaskeri, der siden udflytningen til Frilandsvej i 1977 har udvidet produktionsfaciliteterne mange gange. Medarbejderstaben er tilsvarende øget til de godt 100 medarbejdere, der på nuværende tidspunkt arbejder for det familieejede vaskeri, hvor direktør Jørgen Rasmussen sammen med sin yngste søn, salgs- og økonomidirektør Martin Rasmussen, udgør direktionen.

 

Tekst: Niels Henriksen

Vraa dampvaskeri a/s
Frilandsvej 8
9760 Vrå
Hjørring Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56707719

Kontaktperson

PTB
Pernille Teistrup Borup
Markedsansvarlig
+45 30762114 pt@vdv.dk

Send til en kollega

0.063