Beskyt jeres mejeriprodukter
Selv stabile mejeriprodukter kan pludselig udvikle skimmel eller gær. Små ændringer i salt, emballage eller transportforhold er nok – og konsekvensen er reklamationer og spild.
Beskyttelseskulturer giver et ekstra lag sikkerhed uden at ændre smag, tekstur eller proces.
De er oplagte i mejeriprodukter såsom:
- Syrnede produkter såsom yoghurt.
- Friskoste såsom flødeost og hytteost.
- Modnede oste med overfladeudvikling.
- Skiveskåret og revet ost med lang holdbarhed.
Hvornår giver det mening?
Der er flere scenarier, hvor det giver mening at tage en beskyttelseskultur i brug – særligt hvis:
- I ser udfordringer med skimmel eller gær i jeres produkt uden en entydig forklaring.
- I ønsker længere holdbarhed uden at ændre på produkt eller emballage.
- I udvikler nye produkter, hvor mikrobiologisk stabilitet skal tænkes ind fra start.
Vi samarbejder med Lallemand Speciality Cultures og IGEA Cultures, og tilbyder veldokumenterede kulturer, der virker i praksis – som fx LALCULT Protect MC1™ fra Lallemand Speciality Cultures, der fordoblede holdbarheden for et mejeriprodukt, som skulle eksporteres - uden at ændre produktet.
Vi hjælper gerne med at finde den rigtige kultur til jeres produkt og applikation.