23948sdkhjf

Innovativ arbejdsmiljøløsning bliver bredt tilgængelig.

| Medlemsnyhed | Indrykket af Jimco A/S

Fedtaflejringer i emhætter forårsager brande, og i mange storkøkkener er indeklima og arbejdsmiljø alt andet end optimalt. Med ny løsning gør Jimco eliminering af fedtpartikler prismæssigt overkommelig for alle.

Medierne fortæller ofte om brande og eksplosioner i restauranter og storkøkkener, der i mange tilfælde skyldes kombinationen af stikflammer og aflejret fedt i emhætterne – en bogstavelig talt sprængfarlig cocktail. Risikoen for alvorlige arbejdsulykker blandt køkkenpersonale er lige så stor som hos svejsere i industrien. Danske Jimco har siden 1993 udviklet og produceret UV-C-baserede anlæg til luftrensning, og den helt ny produktserie KPC-D bringer avanceret teknologi til forebyggelse af olie- og fedtaflejring ned i et prisleje, hvor selv små restauratører kan være med.

I starten leverede Jimco primært til industrien, men siden er teknologien blevet udbredt til restauranter og storkøkkener. – Der var fra starten stor interesse for vores luftrensningskoncept til fødevaremiljøer. Samtidig erfarede vi, at man bl.a. på restauranter havde store udfordringer med rengøring af emhætter og luftkanaler. Selvom det er lovpligtigt at holde kanalerne rene, går der nogle steder år mellem hver rensning. Det fik os til at udvikle en løsning til brug alle steder, hvor der tilberedes mad, fortæller direktør Jimmy Larsen. Jimcos første produktlinje til formålet, der kom frem i 1996, hedder KPC (Kitchen Pollution Control) og bruges af restauranter og storkøkkener verden over, herunder i plejehjems- og sygehuskøkkener samt af internationale kæder som KFC, Hilton, Marriott og McDonald’s.

Fedtpartikler omdannes til vand.
KPC er baseret på Jimcos UV-C-teknologi, der har modtaget EU’s miljøpris. Produkterne virker grundlæggende på samme måde som Jimcos anlæg til produktionsvirksomheder, der eksempelvis benyttes i forbindelse med Daloons gigantiske industrielle frituresteger. – KPC-elementet placeres bag emhættens fedtfilter. Den luft, der udsuges, behandles med lys fra anlæggets UV-C-lamper, og de ultraviolette stråler reagerer mod fedt- og lugtpartikler. Fedtet omdannes derved til kuldioxid og vand, der afledes, fortæller Jimmy Larsen. På den måde forebygges aflejring af olie og stegefedt i emhætten, samtidig med at lugtgenerne i bygningen og det omkringliggende miljø minimeres.
– 99,9% af de partikler, der passerer igennem, bliver dræbt. Samtidig reduceres koncentrationen af kvælstofilte, som det er usundt at indånde i stort omfang. Det bidrager til bedre indeklima og arbejdsmiljø, siger direktøren. Han fremhæver også, at indvendig rengøring af emhætter og luftkanaler bliver nærmest unødvendig.

Netop hensynene til indeklima, arbejdsmiljø og forebyggelse af ulykker er ifølge Jimmy Larsen kundernes væsentligste grund til at købe KPC-produkterne, men også andre overvejelser spiller ind. – Det aflejrede fedt nedsætter med tiden ventilatorens omdrejningshastighed og dermed effektivitet. Og når man som kunde går ind et sted, hvor der lugter kraftigt af mados eller friture, kan man hurtigt miste appetitten, siger han.

Bliver op til 40% billigere.
Jimco oplever et potentiale for øget salg af KPC-anlæg – også blandt aftagere med begrænsede budgetter. Det har fået virksomheden til at udvikle en ny og billigere udgave, KPC-D, med forenklet konstruktion og montering. – Vi ved, at KPC gør en forskel for mange, eksempelvis når friturebrande undgår at udvikle sig. Med den ny version kan man alt efter behov og installationsforhold spare op til 40%, lyder det fra Jimmy Larsen.

Samtidig introducerer Jimco nu som tilvalgsmulighed en løsning til CIP-rengøring (Cleaning in Place) af anlæggenes UV-C-lamper. – Den kører over PLC-styringen og muliggør automatiseret vask og skylning af lamperne. Dermed får man i praksis et nærmest vedligeholdelsesfrit system, slutter direktøren.

Ved spørgsmål eller for anvisning af nærmeste forhandler kan Jimco A/S kontaktes på tlf. 62 51 54 56 eller jimco@jimco.dk.

Se også www.jimco.dk.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Jimco A/S

Mjølbyvej 7
5900 Rudkøbing
Danmark
Jimco A/S

Send til en kollega

0.104