23948sdkhjf

Gennembrud i salg af dansk procesteknologi til den nordamerikanske fødevareindustri

| Medlemsnyhed | Indrykket af VARO

Fire dansk udviklede procestanke leveres til forår til en amerikansk Fortune 500 virksomhed. Hos kunden er der allerede foretaget tests, som viser en afgørende forbedring i farve og smag af deres produkter med VAROs udstyr.

VARO Specialmaskiner A/S har, sammen med sin amerikanske partner DCI, fået et afgørende markedsgennembrud på det nordamerikanske marked, hvor firmaet har solgt et procesanlæg med 4 procestanke à 500 liter. Denne løsning vil sikre konstant høj kvalitet i fremstillingen af baby food og frugtpurée produkter for en amerikansk Fortune 500 virksomhed.

VAROs procesteknologi består af horizontale procestanke, som er en innovativ løsning for vaccum kogning, køling og blanding af følsomme fødevarer. VARO’s unikke spiral i tanken opvarmer, blander og nedkøler nænsomt og hurtigt, hvorved der opnås bedre naturlige farver og bedre smag end ved konventionelle kogeprocesser. Samtidig forhindrer specialdesignede skrabere at produktet brænder på og er derved med til at sikre en konstant god smag og høj kvalitet af produktet.

Processen foregår i batches, som sikrer minimalt spild samt fuld sporbarhed af produktet. Det var også en af de afgørende punkter, som gjorde, at kunden valgte VAROs løsning. Derudover var det en stor fordel for VAROs teknologi at den sanitære procesteknologi udover at koge, mikse og køle også pasteuriserer produktet. Den nordamerikanske koncern ser dette som et stort plus i forhold til at kunne tilbyde produkter af højere og renere kvalitet til det stigende antal forbrugere, der netop efterspørger de såkaldte ”clean label” produkter.

Handlen med den nordamerikanske kunde er indgået i samarbejde med VAROs amerikanske partner DCI, som skal producere og montere procesanlægget.

Direktør Niels Jensen udtaler i forbindelse med ordren: ”Vi er meget glade for, at vi endeligt offentligt kan bekræfte denne store ordre fra USA. Vi har skabt den første kontakt i 2014. Kunden har siden benyttet sig af at leje vores testanlæg, og der blev af flere omgange foretaget succesfulde tests af kundens produkt med vores procesteknologi, som dokumenterer en langt bedre smag, farve og konsistens.”

VARO-koncernen, som er en af de førende virksomheder inden for specialmaskiner i Danmark og inden for udvalgt nicheudstyr til det internationale marked, har hovedsæde i Hornslet ved Aarhus. VARO udvikler og producerer automationsudstyr, både special- og standardmaskiner til både non-food, food og den farmaceutiske industri.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
VARO

Sletten 8
8543 Hornslet
Danmark
VARO

Send til en kollega

0.107