23948sdkhjf

Stigende råvarepriser presser de franske fødevareproducenter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Atradius

Stigning i råvarepriserne presser indtjeningen hos de franske producenter. Det har resulteret i en anspændt situation for fødevareproducenterne der står imellem landmænd som kræver højere priser, og detailkæder der nægter at øge salspriserne.

Fødevarebranchen har gennem mange år været en central spiller for den franske økonomi, og Ifølge ’National Association of Food Industries’ (ANIA) genererede branchen en samlet omsætning på 1.290 mia. kr. i 2016. Frankrig rangerer desuden som en af verdens fem største fødevareeksportører med et overskud på 54 mia. kr. i 2016. Overskuddet henføres primært vin- og spirituseksport, hvor Frankrig forbliver verdens næststørste vinproducent kun overgået af Italien.

De franske virksomheder oplever dog en række strukturelle ændringer på det hjemlige marked som udfordrer indtjeningen. Koncentrationen af franske detailkæder samt en igangværende intens priskamp mellem en række af disse gør det svært for de franske producenter. Derudover er Frankrig tynget af højere lønomkostninger og beskatningen end andre europæiske lande, hvorfor man mister en vigtig del af sine markedsandele.

Til trods for udfordringerne fastholder de franske fødevareproducenter en solid udvikling med et 8 procents fald i antallet af konkurser i 2016, dog oplevede landbrugssektoren en 4 procents stigning i antallet af konkurser. Betalingstiden i den franske fødevarebranche befinder sig derfor også på et niveau mellem 45 og 50 dage.

Atradius har dog taget sine forbehold og ændret forsikringstilgang fra ’God’ til ’Rimelig’ i løbet af 2017, hvilket tilskrives de svingende råvarepriser som har affødt ringe finansielle resultater for en stor del af virksomhederne i 2016.

 

Læs mere om udviklingen i den franske fødevarebranche her:


Du kan også klikke her og tilmelde dig vores nyhedsbrev. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Atradius

Sluseholmen 8A
2450 København SV
Danmark
Atradius

Send til en kollega

0.106