23948sdkhjf

Vanskeligheder i den tyske fødevarebranche

| Medlemsnyhed | Indrykket af Atradius

De tyske producenter kræver i langt højere grad end tidligere længere betalingsvilkår fra deres leverandører, hvilket har skabt en bølge af længere betalingsbetingelser i forsyningskæden.

Ifølge ’German Food Association BVE’ var især første halvdel af 2017 medvirkende til en stigende omsætning til 652,5 mia. kr. Fremgagen skyldes højere markedspriser på det indenlandske marked og eksportmarkederne samt en generel fremgang i salget.       

Til trods for stigende omsætning, så har de hjemlige markedsforhold, såsom stigende lønomkostninger, i løbet af de seneste års tid vanskeliggjort en positiv udvikling i de tyske fødevareproducenters indtjening. Kobles dette med et yderst konkurrencepræget detailmarked som det tyske, navnlig det mest kompetitive i Europa, hvor de store detailkæder sidder på store dele af markedet, så begynder problemerne at vise sig.
Udvikling er allerede begyndt at sætte sine spor, idet detailhandlerne kræver længere betalingsvilkår fra deres leverandører. Denne udvikling har medført en bølge af længere betalingsbetingelser i forsyningskæden, hvilket yderligere mindsker indtjeningen for en række virksomheder, og dermed øger risikoen for flere konkurser. Især de mindre fødevarevirksomheder med manglende eksportmuligheder og allerede lav finansiel styrke befinder sig i farezonen.

Den tyske fødevarebranche er samtidig præget af et betragteligt antal svindelsager. Især sektorerne for fisk, frugt og grøntsager kræver opmærksomhed og forsigtighed. Atradius er da også opmærksom på denne udvikling, og holder nøje øje evt. ændringer i virksomhedernes forhold.

 
Læs mere om situationen i den tyske fødevarebranche her.

Du har også mulighed for tilmelde dig vores nyhedsbrev, og få opdaterigner på vores rapporter. Du kan tilmelde dig ved klikke her.  

Medlemsnyhed

Indrykket af
Atradius

Sluseholmen 8A
2450 København SV
Danmark
Atradius

Send til en kollega

0.097