23948sdkhjf

Positiv udvikling i den spanske fødevarebranche

| Medlemsnyhed | Indrykket af Atradius

Fødevare- og landbrugsbranchen er en af Spaniens vigtigste industrier, som tegner for omkring 9 % af det spanske BNP og skaber 2,4 millioner arbejdspladser. Derfor er branchens udvikling essentiel for økonomisk fremgang i landet.

Den spanske fødevarebranche oplevede i 2016 rekord høj produktion, beskæftigelse og eksport i 2016, herunder forventes blandt andet den spanske føde- og drikkevare industri at stige 1,3 % i 2017 og 2,2 % i 2018. Ligeledes bemærkes det, at selvom branchen på nuværende tidspunkt er fragmenteret gennem en række mindre virksomheder, så er en overordnet industrikonsolidering i gang.

På trods af branchens afhængighed af en række eksterne faktorer, såsom vejrforhold, råvarepriser, import restriktioner og øget konkurrence, så forventes den kortsigtede indtjening for de spanske fødevarevirksomheder at være stabil. Branchen er samtidig præget af en række virksomheder med høj kortsigtet finansiel gearing og et behov for ekstern finansiering. Virksomhedernes adgang til ekstern finansiering er bedret i takt med de seneste års opsving i den spanske økonomi.  

Med en gennemsnitlig betalingstid i branchen på 60 dage, og et fortsat lavt antal konkurser i 2017 og ind i 2018 fastholder Atradius en generel positiv forsikringstilgang i den spanske fødevarebranche.


Læs nærmere om den nuværende situation og udvikling i fødevarebranchen her. 

Du kan også klikke her og tilmelde dig vores nyhedsbrev. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Atradius

Sluseholmen 8A
2450 København SV
Danmark
Atradius

Send til en kollega

0.127