23948sdkhjf

Vækst hos de italienske fødevareeksportører

| Medlemsnyhed | Indrykket af Atradius

De generelle udsigter for den italienske fødevarebranche er positive, tilskrevet en forventning om øget efterspørgsel på såkaldte ”Made In Italy”-produkter.

Fødevarebranchen vedholder fortsat sin position som en af de vigtigste industrier i den italienske økonomi, da den foruden at beskæftige 385,000 personer samtidig genererer en samlet omsætning på mere end 1.000 milliarder kr. Branchens positive udvikling synes også at fortsætte, og der forventes således vækst på over 2 % i 2018, ligesom det også var tilfældet i 2017. Den fortsatte vækst drives primært af øget eksport.

Når det er sagt forbliver fødevarebranchen kraftigt fragmenteret med et yderst konkurrencepræget og kompetitivt forretningsmiljø. Selv landets største detailhandlere er små sammenlignet med andre internationale virksomheder. Detailhandlerne og producenternes størrelse hæmmer således muligheden for international ekspansion, derfor har de italienske detailhandlere igangsat en løbende koncentrationsproces i en forhåbning om konsolidering af landets internationale markedsposition.

På trods af denne problemstilling er brancheudsigterne ganske positive, hvorfor Atradius også fastholder en åben forsikringstilgang. Ligesom i andre europæiske fødevarebrancher er antallet af svindelsager dog stigende, og selvom Atradius er opmærksomme på denne udvikling opfordres der til en generel forsigtighed og opmærksomhed ved international samhandel.

 
Læs mere om de positive udsigter i den italienske fødevarebranche her. 

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke her. 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Atradius

Sluseholmen 8A
2450 København SV
Danmark
Atradius

Send til en kollega

0.088