23948sdkhjf

Lagafors påtager sig stor og krævende opgave fra Skandinaviens førende producent af juice

| Medlemsnyhed | Indrykket af Lagafors Fabriks AB

Centralt system med 14 satellitstationer

Da Eckes-Granini i 2016 overtog Rynkeby fra Arla blev alle Skandinaviens førende juice-varemærker samlet i en og samme koncern. I næste trin besluttede ledelsen også at samle al produktion under et og samme tag - i et helt nyt anlæg på Fyn, som skulle stå klart i 2017. Da nybyggeriet havde som mål at sikre kvaliteten, blev Lagafors spurgt, om vi ville levere rengøringssystemet. Og det ville vi!

Alle de førende varemærker
Hver dag siden sidste efterår er der kommet frugt, bær og grøntsager fra hele verden til en ny fabrik knap 30 km uden for Odense. Der forvandles nøje udvalgte råvarer til juice, frugtdrikke og supper, som skal glæde feinschmeckere over hele Norden under varemærkenavne som Brämhults, Rynkeby, God Morgon, JO og Sagolika.
Anlægget er omdrejningspunktet i Eckes-Graninis nordiske virksomhed og har kapacitet til at producere omkring ti millioner liter drikkevarer om måneden. Det er også udstyret med den nyeste teknologi i alle led for at kunne tilbyde den bedste kvalitet og holdbarhed på produkterne.

Gode erfaringer fra tidligere
Som mangeårig teknisk chef på Brämhults i Borås var Mathias Hermansson som skabt til rollen som projektleder i byggeperioden. Det han ikke ved om levnedsmiddelproduktion i almindelighed og frugtpresser i særdeleshed, er næppe værd at vide.
Da det så blev tid til at vælge maskinleverandører, var det en selvfølge at søge samarbejde med producenter, som Mathias vidste fungerede. Med sine gode erfaringer fra Brämhults kunne han for eksempel overbevise ledelsen om at satse på rengøringsudstyr fra Lagafors.
– Jeg har i flere år og på nært hold set, hvad Lagafors produkter er i stand til, siger Mathias. Og da hygiejnen har højeste prioritet, var det ikke svært at vinde gehør hos ledelsen. Det var naturligvis at vælge det bedste alternativ.

Alt har fungeret efter planen
Valget endte med et centralt system med 14 satellitstationer strategisk placeret rundt om på anlægget. Hvilket igen resulterede i et godt arbejdsmiljø, hvor alt udstyr altid er let tilgængeligt for personalet.
Virksomheden blev taget i drift i november 2017, og indtil nu er alt gået som forventet. Også rengøringen?
– Absolut, alting fungerer efter planen.
Kunne du tænke dig at bruge Lagafors i flere nybyggerier og/eller anbefale virksomheden til kolleger?
– Ja, gerne, siger Mathias. Lagafors er god at have med at gøre, har gode produkter og en god prisdannelse. Hvad mere kan man ønske sig?

Medlemsnyhed

Indrykket af
Lagafors Fabriks AB

Industrigatan 32
312 21 Laholm
Sverige
Lagafors Fabriks AB

Send til en kollega

0.098