23948sdkhjf

Danske automationsvirksomheder sakker bagud i digitaliseringen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Xcelgo A/S

Industri 4.0 og digitaliseringen giver automationsbranchen enestående nye muligheder. Alligevel har små og mellemstore danske virksomheder svært ved at følge med den teknologiske udvikling.

Det advarer det jyske softwarefirma Xcelgo, der nu lancerer en Digitaliseringsservice til kickstart af digitaliseringsprocessen.

I dag benytter flere og flere internationale virksomheder i automationsbranchen sig af Digital Twins, eller digitale tvillinger på dansk, når de designer, tester og optimerer automationsanlæg. Den internationale fagpresse taler sågar om, at digitale tvillinger er blevet en forretningsmæssig nødvendighed, hvis man vil holde trit med digitaliseringen. 

Det ved de hos det danske softwarefirma Xcelgo, der udvikler digitale tvillinger af automationsanlæg til virksomheder over hele Europa – inklusiv store danske systemleverandører og automationshuse.

”Men de små og mellemstore virksomheder i Danmark halter bagefter. Hvis ikke de kommer med, risikerer de hurtigt at tabe markedsandele”, siger Bent Aksel Jørgensen, direktør i Xcelgo, der er en af verdens førende udviklere af software til simulering og emulgering af industrielle styringer gennem digitale tvillinger.

En bro til den digitale verden

En digital tvilling kan bedst beskrives som en dynamisk softwaremodel af en fysisk ting eller et system. Tvillingen fungerer som en bro mellem den digitale og den fysiske verden, der gør det muligt at analysere data for at afværge problemer, før de opstår, forhindre driftstop, og endda udvikle i nye retninger og planlægge for fremtiden gennem simuleringer.

Der er altså gode grunde til, at digitale tvillinger er blevet et must i den internationale automationsbranche. Særligt når man skal idriftsætte et nyt anlæg, hvor man sparer både tid og penge ved at teste dets styresoftware på den digitale tvilling. Tid og penge, som man ellers ville have brugt på talrige tests af det færdigbyggede anlæg. Samtidig sikrer man generelt bedre løsninger med højere kvalitet i styresoftware.

De mindre virksomheder skal skubbes i den rigtige retning

”De seneste år har vi været igennem en spændende rejse med en række udenlandske virksomheder, hvor vi har fundet frem til løsninger, der sikrer kvalitet, effektivisering og ikke mindst vækst – uden virksomhederne skal ansætte nyt personale”, fortæller Bent Aksel Jørgensen.

Selvom mange små og mellemstore danske virksomheder er opsatte på at digitalisere deres arbejdsprocesser, mangler de ofte den tid og de resurser, der skal til for at tage de første små, men nødvendige skridt mod digitaliseringen.

”Hos de mindre virksomheder strander digitaliseringen ofte i fragmenterede ø-løsninger i forskellige afdelinger. Vi kan samle data-trådene og gøre dem anvendelige gennem hele automationssystemets livscyklus”, forklarer Bent Aksel Jørgensen.

Med tiltaget Digitaliseringsservice tilbyder Xcelgo de teknologiske kompetencer, som den enkelte virksomhed mangler, og tilpasser softwaren til virksomhedens behov – med mindst muligt belastning af virksomhedens nøglepersonale. På den måde opnår virksomhederne hurtige succeser med digitale tvillinger, der vil frigøre resurser til en videre implementering af teknologien.

Styrk virksomhedens digitaliseringsprofil

”For os handler det selvfølgelig om at få hul på det danske marked, ligesom vi har gjort det internationalt – og dermed kan vi være med til at styrke danske virksomheders internationale digitaliseringsprofil”, siger Bent Aksel Jørgensen.

Ud over de konkrete fordele ved brugen af digitale tvillinger – såsom besparelser af tid og penge, minimering af dyre driftstop og forbedring af styresoftwarekvalitet – vil det nemlig også vise, at de danske virksomheder er fremme i skoene omkring digitaliseringen. Det giver store konkurrencefordele i forhold til de internationale konkurrenter – især dem der halter bagefter.

Xcelgo tilbyder Digitaliseringsservicen som en kickstart-pakke for små og mellemstore danske virksomheder i automationsbranchen, der har ambitioner om at udnytte digitale tvillinger i deres arbejdsproces. Flere virksomheder har allerede benyttet sig af servicen, herunder Linco Food Systems, Lyngsoe Systems, Riantics og Tricon International.

”Ambitionen er klar – alle danske virksomheder i automationsbranchen skal med på digitaliseringstoget med kurs mod Industri 4.0”, siger Bent Aksel Jørgensen.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Xcelgo A/S

Rugaardsvej 5, st.
8680 Ry
Danmark
Xcelgo A/S

Send til en kollega

0.104