23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DS Gruppen: Større fokus på kerneopgaver med outsourcet lagerstyring

Mere fleksibilitet og mindre tid forbrugt på lagerstyring og indkøb var de væsentligste faktorer for anskaffelsen af StockMaster-automater til flere af DS Gruppens produktionsenheder, forklarer koncernens produktionsdirektør, der er godt tilfreds.

”Det er lige så nemt, som at trække en Yankie Bar,” lyder den umiddelbare kommentar fra produktionsdirektør Claus Rathmann Barnewitz om lagerautomaten StockMaster, som industrikoncernen DS Gruppen har taget til sig på flere af sine lokationer.

I kølvandet på flere LEAN-tiltag i DS Gruppen havde man på ledelsesgangen i Hobro flere visioner om at optimere koncernen. Dette ønske faldt i god tråd med de muligheder, som lagerstyringskonceptet StockMaster tilbyder. Den industrielle lagerautomat fungerer i princippet som en slikautomat, blot med den forskel at indholdet er værktøj, handsker og andre forbrugsprodukter, som en industrivirksomhed løbende har brug for i dagligdagens arbejdsgange.

Deres eget fysiske lager reduceres i takt med tingene bliver brugt, og i princippet er DS Gruppens lager flyttet fra dem selv til Sanistål, der er grossisten bag StockMaster.

 

Tidsbesparelse på indkøb og lagerstyring

Foruden produkter er industriautomaten fyldt med software, der dels fortæller Saniståls såkaldte merchere, hvornår det er tid til at genopfylde automaten, og dels giver virksomheden overblik i form af statistikker over forbruget.

Det var en blanding af disse faktorer, der fik øjnene op hos produktionsdirektør Claus Rathmann Barnewitz fra DS Stålkonstruktion, da han blev bekendt med StockMaster-konceptet. ”Vi vægtede højt, at lager- og indkøbsstyring i princippet kunne bortfalde, samt at varerne ville være tilgængelige døgnet rundt, så vi blev uafhængige af, om der lige var en værkfører ved udleveringsburet,” forklarer Claus Rathmann Barnewitz om de indledende overvejelser.

Automaterne indeholder B- og C-varer til både svejseren og maleren, og med en Sanistål-aftale holdes det automatiserede lager konstant fyldt, uden indkøbsafdelingen skal bruge nævneværdig tid på opgaven. ”Vi bruger mindre tid på bestilling og indkøb, og hvor vi før skulle behandle en lang række fakturaer, kan vi nu nøjes med én faktura på en række produkter. Så kan vi i stedet bruge tiden på det, vi er bedst til - at producere stål,” fastslår produktionsdirektøren.

 

Fra mavefornemmelser til fakta

Besparelserne er ligeledes til at få øje på med den nye mulighed for at trække omfattende statistik fra StockMaster-systemet. ”Med statistik på medarbejderniveau kan vi spotte overforbrug eller forkert brug af materialerne og derfor afhjælpe problemet,” uddyber Claus Rathmann Barnewitz.

Alene på forbrugsmaterialer forventer Claus Rathmann Barnewitz en 10-20% besparelse, som følge af det forbedrede overblik. ”Besparelsen af den interne tid har jeg svært ved at opgøre, men det er tydeligt, at vi brugte mere tid før, vi fik StockMaster,” fastslår han og fortsætter: ”Det er stadig tidligt i forløbet, men umiddelbart er implementeringen gået forbavsende nemt. Både opsætning af automaterne, oprettelse af medarbejdere i systemet og ikke mindst at lære at bruge maskinen. Så vi har stor fornøjelse af StockMaster,” slutter produktionsdirektøren.

Læs mere om lagerstyringskonceptet StockMaster her >>

Ahlsell Danmark
Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42997811
P nummer: 1003072200

Send til en kollega

0.032