23948sdkhjf

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

| Medlemsnyhed | Indrykket af SMVdanmark

Flere SMV'er skal kunne få lån i banken. Derfor har Danmarks organisation for små og mellemstore virksomheder, SMVdanmark, sammen med gode partnere lavet en ny gratis håndbog. Vil du være bedre til at tale med din bank, så download bogen.

Hvorfor er der nogle selvstændige, der altid får de gode aftaler med banken, den lave rente på kassekreditten og nye lån uden problemer? Og andre, der aldrig gør?

 

Små og mellemstore virksomheder, SMV’ere, og banker kan ofte gå skævt af hinanden. Det er ærgerligt for virksomhederne, men også for resten af samfundet da øget investeringer giver vækst, arbejdspladser og flere skattekroner i statskassen.

 

”Vi kunne se i vores undersøgelser, at nogle af vores medlemsvirksomheder betalte en skyhøj rente i kassekredit, og vi ved fra andre medlemmer, at det kan være svært at få den ønskede finansiering af banken til nye projekter. Derfor har SMVdanmark skrevet en bog i samarbejde med Finans Danmark og FSR, der ruster SMV’er til mødet med banken,” siger SMVdanmarks cheføkonom, Lars Magnus Christensen.

 

SMVdanmark, der repræsenterer 18.000 SMV’er, har i samarbejde med Finans Danmark og FSR – danske revisorer udarbejdet håndbogen ’Sådan forhandler du med din bank’.

 

Kom gladere hjem fra banken
Bogen er på knap 40 sider og er bygget op med konkrete og handlingsanvisende råd og tips til, hvad man kan gøre før, under og efter mødet med banken.

 

”Vi ved af erfaring, at jo mindre en virksomhed er, jo oftere får de nej i banken, da banken ofte mener, at de løber en større risiko ved at låne ud til mindre virksomheder. Men man skal også huske på, at banken er en forretningspartner, som man kan forhandle med. Jo bedre man selv er forberedt til mødet, jo større er sandsynligheden for, at bankrådgiveren vurderer, at man er et godt parti, der har styr på sin virksomhed. Vi håber, at vi med bogen får klædt SMV’ere bedre på til forhandlingssituationen med banken, så de oftere kommer gladere hjem derfra,” siger Lars Magnus Christensen.

 

Læs om alternative finansieringsmetoder

I bogen kan du også læse mere om begreber som business angels, crowdsourcing og factoring, der kan være alternativer til banken.

 

10 gode råd fra bogen

  1. Vær velforberedt før mødet med banken
  2. Udarbejd præsentationsmateriale for din virksomhed/dit projekt
  3. Udarbejd driftsbudget og likviditetsbudget og følg løbende op på dem
  4. Dokumentér over for banken, at du er en god og kompetent virksomhedsleder
  5. Gør hvad du kan for at opretholde virksomhedens egenkapital og egenfinansiering
  6. Skaf flere lånetilbud – din nuværende bank er ikke den eneste mulige kilde til kredit/finansiering
  7. Undersøg mulighederne for supplerende og andre finansieringsmuligheder
  8. Stil krav til din bank – fx at de besøger din virksomhed, og at du har en fast kontaktperson i banken
  9. Renter, gebyrer og sikkerhedskrav er til forhandling hos din bank. Find ud af, hvordan du styrker din forhandlingsposition
  10. Brug din revisor og andre rådgivere aktivt over for banken.

Læs mere og download bogen 'Sådan forhandler du med din bank'.

Bliv medlem af SMVdanmark
Et medlemskab af SMVdanmark betyder, at du står sammen med knapt 18.000 andre virksomheder – det giver fordele i mange sammenhænge.

Læs mere om, hvad du får ud af at være medlem af SMVdanmark.

Abonner på nyhedsbreve fra SMVdanmark

Bliv klogere - abonner på gratis SMV-nyheder og styrk drift og udvikling af din virksomhed.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SMVdanmark

Islands Brygge 26 - 1.sal
2300 København S
Danmark
SMVdanmark

Send til en kollega

0.064