23948sdkhjf

MULTIVAC ser tilbage på et succesrigt 2017 - og fortsætter i samme spor

| Medlemsnyhed | Indrykket af Multivac A/S

21. marts 2018 – Under pressemødet på Anuga FoodTec i Köln, så MULTIVAC tilbage på et succesrigt 2017 og præsenterede samtidig strategien for 2018, som bl.a. indeholder en række tiltag til understøtning af EU’s Plast Strategi.

Foran mere end 50 journalister fra ind- og udland gjorde direktør og CEO Hans-Joachim Boekstegers, status over sidste år og orienterede samtidig om perspektiverne for, hvad man kan forvente fra MULTIVAC de kommende måneder.

Ved udgangen af  2017 var antallet af medarbejdere 5.300 worldwide og omsætningen næsten 1 mio. Euro. Ordreindgangen er p.t. over niveauet for 2017, og Hans-Joachim Boekstegers forventer en vækstrate i 2018 “på mere end ti procent til trods for forskellige risici og udfordringer.” Med hensyn til det amerikanske marked vil Hans-Joachim Boekstegers dog ikke sige noget konkret i betragtning af den nuværende "America First"-politik med gentagne importtoldsatser. Desuden afventer man, hvordan reaktionerne fra Kina og EU påvirker verdensøkonomien og verdenshandelen. Der er også spændinger i Europa, da Brexit og politisk usikkerhed i Polen, Italien og Tyrkiet samt flygtige råoliepriser og råvarepriser fortsat påvirker investeringsklimaet i Europa.

Udvidelse af salgs- og produktionsfaciliteterne

Generelt ser Boekstegers imidlertid MULTIVAC koncernen som godt rustet til de fremtidige udfordringer. Der er godt nyt fra salgsorganisationen og produktionsstederne. Sidste år etablerede MULTIVAC egen salgs- og serviceorganisation i Taiwan, Mongoliet og Makedonien. Yderligere produktionsfaciliteter tager i øjeblikket form i Wolfertschwenden samtidig med et nyt slicer-applikationscenter.  En ny fabrik er blevet indviet i USA og Bulgarien. Produktionskapaciteten i østrigske Lechaschau og hos MULTIVAC Marking & Inspection i Enger er ligeledes udvidet.  Den administrerende direktør annoncerede yderligere investeringer i fremtiden: ”Vi fortsætter systematisk vor udvidelse af salgs- og produktionsenhederne, ligesom vi arbejder på en udvidelse af vort produktprogram. ”

Integrerede løsninger fra én leverandør

Den fremtidige strategi "Better Packaging and Processing" danner rammerne og skaber væsentlige merværdi for kunderne. Qua en udvidelse af produktprogrammet inden for upstream og downstream procesudstyr og med en mangeårig ekspertise inden for konstruktion og automatisering i bagagen, er MULTIVAC nu i stand til at tilbyde integrerede, komplette løsninger til portionering, slicing og pakning fra én leverandør.  

Koncernen gav markant fremdrift til markedet sidste år, især via opkøb inden for portionering og slicing.  Dette gælder også MULTIVAC X-line, som modtog Gold International FoodTec Award 2018. “På Anuga FoodTec viser vi vores ekspertise inden for digitalisering og industri 4.0 via den nye generation af dybtrækningsmaskiner” understreger Hans-Joachim Boekstegers.

Ud over komplette linier, hvor virksomhedens egne portioneringssystemer og slicere er integreret, præsenterer MULTIVAC også et komplet program til fremstilling af højkvalitets-vakuum-skinpakker med MultiFreshTM, bl.a. på en T 800 traysealer og en R 105 MF dybtrækker. MultiFreshTM folier, som er udviklet i et samarbejde mellem MULTIVAC og førende folieproducenter, kører på begge maskiner.  

På messen vises i øvrigt en etiketteringsløsning til rundtom-etikettering af pakker - "Full-wrap labelling". Som det er tilfældet med en banderole eller sleeve, påsættes etiketten hele vejen rundt om pakken, hvilket giver mange muligheder for forskellige typer pakkedesigns, ligesom pakkerne præsenterer sig godt på salgsstedet. 

Klart budskab til EU’s Plast Strategi

Hans-Joachim Boekstegers gav udtryk for en klar holdning til EU’s Plast Strategi. En tredjedel af det plastbaserede emballageaffald ender i miljøet, primært i havet, uden nogen form for regulering, og i fremtiden er en forøgelse af emballageproduktionen sandsynlig. “Vi er derfor overbeviste om, at der kræves en høj grad af engagement og ansvarsbevidsthed, ikke kun i plastindustrien, men også blandt alle spillere i forædlingsprocessen – dvs. producenter, forædlingsindustrien og pakkerier samt maskin- og folieproducenter, detaillister og selvfølgelig forbrugerne.”

MULTIVAC har allerede gennem mange år aktivt søgt initiativer inden for dette og præsenterer nu innovative koncepter i Köln, som bidrager til implementering af Plast Strategien. Det betyder i praksis, at teknologien og pakkemaskineudstyret allerede er designet, så der kan produceres med en bred vifte af pakkematerialer, herunder fiberbaserede materialer som papir eller pap. Et andet vigtigt punkt er konsekvent reduktion af materialeforbruget, hvilket kan opnås ved at udstyre pakkemaskinerne med en række forskellige optioner samt ved at designe pakkerne så overdimensionerede pakker undgås. MULTIVAC samarbejder med folieindustrien på udvikling af alternative pakkematerialer samt nye pakkekoncepter som anvendelse af monomaterialer eller såkaldte biopolymermaterialer for at opfylde de krævede genbrugskvoter. Hans-Joachim Boekstegers understreger dog, at barriereegenskaberne på disse materialer er ikke sammenlignelige med konventionelle materialer, hvilket betyder, at de i visse tilfælde kan have negativ påvirkning på de emballerede produkters holdbarhed.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Multivac A/S

Nørre Bygade 34, Grejs
7100 Vejle
Danmark
Multivac A/S

Send til en kollega

0.121