23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Dansk viden og teknologi vejer tungt i udlandet

En af verdens største fødevareproducenter har valgt at anvende vejeceller fra danske Eilersen Electric A/S, der ved hjælp af FORCE Technology kan levere en unik teknologi med internationalt anerkendt kalibreringscertifikat.

Stort projekt hos en fødevareproducent i Mexico
I fødevareproduktionen indgår vejeceller som centrale elementer i den automatiserede procesvejning, når der vejes, doseres og blandes ingredienser til færdige fødevareprodukter. Vejeceller har ofte en levetid på over 20 år, og derfor stiller producenter krav om vejecellers målekorrekthed i hele perioden.

Når en af verdens største fødevareproducenter vælger at udskifte sin Schweiziske leverandør af alle vejeceller i en eksisterende fabrik i Mexico med digitale vejeceller fra den danske virksomhed Eilersen Electric A/S, er det derfor en kvalitetsstempling af dansk viden på området.

Fødevareproducenten valgte nemlig både Eilersens unikke teknologi inden for vejeceller og tilkøb af danske kalibreringscertifikater udstedt af FORCE Technology som garanti for vejecellernes målekorrekthed.

De første 50 vejeceller er allerede leveret til produktionsstedet i Mexico efter at være blevet kalibreret hos FORCE Technology. Potentialet er 300 vejeceller i alt over de kommende 1-2 år.

Unik patenteret teknologi stadfæster Eilersen Electric A/S på det internationale marked
Det er ikke tilfældigt, at Eilersen Electrics teknologi har så lang rækkevidde som til Sydamerika.

Den 27-mands store virksomhed fra Kokkedal i Nordsjælland har i snart 50 år leveret robuste vejeceller til kunder i Danmark og udlandet. Vejecellerne er baseret på et patenteret måleprincip og bruges bl.a. i industrianlæg, hvor mængder og dosering styres ved hjælp af vægt.

Eilersen vejeceller adskiller sig fra konkurrenternes, da det patenterede måleprincip gør vejecellerne modstandsdygtige over for overbelastning. Derved kan vejecellerne belastes med op til 10 gange deres måleområde uden at tage skade.

Det giver store fordele i netop fødevareindustrien, hvor robustheden af vejecellerne muliggør en enkel og pålidelig installation, der er let at rengøre.

Kalibrering på Danmarks største kraftmaskine
Vejecellernes lange levetid stiller dog krav til, at de måler korrekt i over 20 år. Selv de mindste afvigelser i målinger øger nemlig risikoen for fejl i hele produktionslinjen, hvilket kan få store økonomiske konsekvenser for fødevareproducenten.

Derfor bliver alle Eilersen Electrics vejeceller til projektet i Mexico kalibreret på FORCE Technologys fuldautomatiske kraftmaskine, som er den største af sin slags i Danmark. Og da hver enkel vejecelle skal kunne måle op mod 500 tons, skal der visse kræfter i spil for at konfigurere og kalibrere den.

FORCE Technologys kraftmaskine kan håndtere tryk og træk på op til 200 tons (2000 kN) med en nøjagtighed på 0,02 % relativ. Det gør den 5 gange mere nøjagtig end eksisterende kraftkalibreringsudstyr på det danske marked.

På grund af vejecellens robuste design og høje egenvægt bruger man en kran til at montere vejecellen i kraftmaskinen op i en 2 meters højde. Først kører man en testkalibrering for at konfigurere den digitale vejecelle. Derefter sker den egentlige kalibrering af vejecellen, som bliver belastet med op til 500 tons.

Når en vejecelle bliver kalibreret, sker det altid med tilstedeværelse af FORCE Technologys kalibreringseksperter og fagpersonale fra Eilersen, der i fællesskab overværer kalibreringen.

Internationalt anerkendte kalibreringscertifikater fra FORCE Technology
De første 50 vejeceller er allerede blevet kalibreret i kraftmaskinen i Brøndby. Efter hver kalibrering udsteder FORCE Technology et individuelt certifikat, der er anerkendt af ILAC (International Laboratory Accreditation Cooperation). Certifikatet er tilpasset markedets og kundens behov, men uden kompromis med FORCE Technologys kvalitetsregler.

Certifikatet giver Eilersen Electric A/S og fødevareproducenten en garanti for, at kalibreringen af vejecellen er udført efter gældende standarder, samt at vejecellens måleusikkerhed er minimal i forhold til tolerancen.

Og det er dette certifikat, som den internationale fødevareproducent har valgt at tilkøbe som kvalitetsstempel for Eilersen Electrics vejeceller.

Dermed er projektet i Mexico en international anerkendelse af både den danske teknologi på vejeceller og den danske viden på kalibreringsområdet.

 

Om FORCE Technology

FORCE Technology er nationalt referencelaboratorium inden for bl.a. kraft og tryk og vedligeholder sporbarheden til internationale standarder inden for bl.a. kraft, tryk og naturgas.

Foruden kalibrering af kraft og tryk, gennemfører FORCE Technology også kalibrering af bl.a. moment, temperatur, vakuum, flow og densitet på en lang række måleudstyr.

Som Godkendt Teknologisk Serviceinstitut (GTS) er FORCE Technology med til at opbygge og formidle teknologiske kompetencer til dansk erhvervsliv.

Om Eilersen Electric

Eilersen Electric A/S har siden 1969 udviklet og produceret vejesystemer til kunder i mere end 85 lande. Løsningerne er baseret på en patenteret kapacitiv teknologi og udmærker sig ved at tolerere stor overlast og sidelast, hvilket letter installation og minimerer vedligehold.

Eilersen digitale vejeceller er produceret i rustfrit stål, er hermetisk lukkede og kan tilbydes med certificerede nøjagtigheder op til 500 tons samt i ATEX godkendte versioner til installation i eksplosionsfarlige områder som eksempelvis på offshore boreplatforme.

FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Kontaktperson

AP
Ana Petrina
apt@force.dk

Send til en kollega

0.035