23948sdkhjf

Digitalisering letter de kundetilpassede produktløsninger

| Medlemsnyhed | Indrykket af Siemens A/S - Industry

Siemens komponenter udgør rygraden i de mange digitaliseringsløsninger, og Siemens tilbyder sparring omkring alle produktionsled, forklarer salgschef Søren Johansen.

Mejerisektoren er præget af høj prisfølsomhed og masseproduktion samtidig med, at innovative emballagemuligheder og et voksende udvalg af smagsvarianter i stigende grad former markedet. Salgschef hos Siemens, Søren Johansen, der i mange år har beskæftiget sig med mejeribranchen, ser digitalisering som en løsning på de nye krav og samtidig en mulighed for at optimere produktionen.

Skab en digital tvilling
- Mejerierne kan imødegå de stigende krav fra markedet ved at få skabt en digital tvilling af deres produkter, processer og udstyr. Når først den digitale tvilling er skabt, har vi helt andre omkostningseffektive muligheder for at optimere og få delt denne digitale tvilling med alle involverede interessenter. Det gælder også leverandørerne, og derved optimeres hele værdikæden, forklarer Søren Johansen. Helt konkret handler det bl.a. om at skabe et tættere samarbejde internt i virksomheden, få sat en stopper for silotankegangen, genbrugt eksisterende data, optimeret produkter og processer og skabe en drivkraft for løbende forbedring.

En holistisk tilgang med ”The Digital Enterprise”

I stort set alle mejerier findes der allerede automationsudstyr fra Siemens.

"De færreste er dog klar over, at Siemens igennem mange år har udviklet software, som netop giver mulighed for at skabe en digital tvilling af produkter, processer og udstyr."

Med Siemens software og vores automationskomponenter, kan vi skabe det, vi kalder The Digital Enterprise, hvilket er en holistisk tilgang til optimering af hele værdikæden, siger salgschefen.

"Vi har software og komponenter dedikeret til – og stærke inden for - forskellige faser og områder. Styrken er dog, at det hele spiller sammen", siger han.

Er det så nemt? Det kan både synes uoverskueligt og omfattende at skulle skabe The Digital Enterprise, som bør være alle moderne virksomheders ultimative mål. Og det kan da også være en stor mundfuld.

"Det klassiske udtryk med, at elefanten skal spises i små bidder, gælder også her. Først og fremmest er det vigtigt, at mejerierne får lagt en strategi for digitaliseringsprocessen. Jeg foreslår, at man vælger et område eller to at sætte ind på - nogle områder er måske mere oplagte end andre", lyder det. Erfaringerne herfra anvendes i den videre proces. "I Siemens kan vi inspirere og hjælpe mejerier med denne proces. Jeg er altid klar til en dialog", slutter Søren Johansen

Siemens leverer digitale løsninger til hele produktionen

The Digital Enterprise er omdrejningspunktet, som sikrer en holistisk tilgang, når mejeriet skal digitaliseres.

Siemens har udviklet The Digital Enterprise.

En tilgang, der gør det muligt for produktionsvirksomheder som mejerier at strømline og digitalisere hele deres forretningsproces. Siemens har softwarepakker dedikeret til de faser i værdikæden, som spiller sammen og giver mulighed for at optimere mejeriets værdikæde for fx produktionen af en ny ostevariant. Mejeriet kan vælge at starte op i en hvilken som helst fase, fra produktdesign til service, og derefter gradvist udvide digitaliseringen afhængigt af det aktuelle behov.

Produktdesign

Første fase indebærer digital udvikling af fx en ny ostevariant. Til selve produktdesignet tilbyder Siemens en software, der fleksibelt understøtter definition af ostens ingredienser og gør det muligt at køre simuleringer for at optimere den nye variant, inden selve produktionen går i gang. På samme måde kan emballagen via en digital tvilling simuleres og stresstestes før selve produktionen.

Produktionsplanlægning

Efter at ostevarianten er blevet designet, skal den produceres i stor skala. Digitalisering kan være med til at lukke det ”hul”, der ofte er mellem produktdesign og produktion, således at kvaliteten af osten forbliver den samme trods produktion på forskellige mejerier. Siemens tilbyder software, som via en digital tvilling kan hjælpe med at simulere processer, tjekke ingredienser, validere produktionskapacitet, identificere potentielle flaskehalse og teste forskellige ”what- if”-scenarier.

Produktionsengineering

Automationsportalen fra Siemens håndterer hurtigt, fleksibelt og effektivt både det mekaniske, elektriske og styringsmæssige design, både i en bottom up og top down tilgang med integreret engineering. Engineeringeffektivitet forøges for både produktionsprocessen og filling/packaging gennem integrerede arbejdsgange.

Produktionen

Her møder den virtuelle planlægning produktionen. Under selve produktionen tilbyder Siemens en softwarepakke, der fungerer som bro til produktionsprocessen. Denne software gør det muligt at styre produktionen baseret på omkostninger, energiforbrug, tilgængelighed af ingredienser, udstyr, personale og andre begrænsninger (som fx rengøring) i processen. Det digitale dataflow gør det nemt at forbinde mejeriets ERP-systemet med produktionen og dermed øge gennemsigtigheden gennem detaljerede rapporter og oversigter.

Services

Ved produktion af den nye ostevariant skabes igennem de forskellige faser en række data. Hvordan gøres disse data tilgængelige, og hvordan anvendes de til at optimere hele produktionen? Siemens svar er her det cloudbaserede, åbne IoT-operativsystem, MindSphere. Relevante nøgletal for produktionslinjen og procesdelen vises og evalueres af specifikke apps. Dette letter nye tjenester, som kan forudsige, forebygge og fejlfinde og derved generere reel merværdi.

Særligt for mejerier

Inden for mejeriområdet har Siemens et dedikeret team, som understøttes af en række produktspecialister, som sammen med mejerierne finder innovative løsninger på hverdagens produktionsudfordringer.

Bliv inspireret på www.siemens.com/food

Kontakt Søren Johansen Salgschef hos Siemens: soren.johansen@siemens.com Mobil: 40154303

Om Siemens

• har eksisteret i 170 år og har 125 års jubilæum i Danmark i 2018.

• leverer komponenter til innovative automationsløsninger, og porteføljen rummer alt inden for avancerede procesinstrumenter, installations- og koblingsmateriel samt drivetrainløsninger, hvor gear, kobling, motor og frekvensomformere er optimeret, så der opnås lavere energiforbrug.

• Som førende leverandør af industrisoftware optimerer Siemens hele værdikæden i produktionsvirksomheder – fra produktdesign og produktudvikling, til salg og service.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Siemens A/S - Industry

Borupvang 9
2750 Ballerup
Danmark
Siemens A/S - Industry

Billeder & videoer

des-holistic-approach-oem-light-background-srgb

Send til en kollega

0.092