23948sdkhjf

Niveaumåling i tanke - alsidig niveausensor erstatter 5 sensorer

| Medlemsnyhed | Indrykket af SICK A/S

Niveausesoren med en udskiftelig probe, der kan bøjes og saves til efter behov erstatter op til fire svinggafler og en tryktransmitter. LFP giver præcise målinger, der er immune overfor problemstillinger med skum, vakuum, tryk, temperatur og støv.

>> Præcis, pålidelig og effektivt: Ved at vælge en den rigtige teknologi, kan ineffektive arbejdsgange eller spild af ressourcer bringes ned på et minimum.

Sensoren erstater fem sensorer
Med LFP får man både en analog værdi til kontinuerlig niveaumåling og mulighed for at fastsætte max- og minimumsværdier. LFP erstatter op til fire svinggafler og en tryktransmitter, hvilket sparer plads, montage- og idriftsættelsestid. Sensoren anvender styrede mikrobølger, der gør den immun over for tryk, temperatur, vakuum, støv og især skum. Inox-versionen til fødevareindustrien har tæthedsklasse IP67 og IP69K. Den kan klare procestemperatur op til 180 °C, procestryk op til 16 bar og er CIP-/SIP-bestandig. Sensoren er en flittig dataindsamler og der analysere sine data. Den lader sine omgivelser få del i denne viden via det integrerede IO-Link-interface - i real-tid.

 

Den “styrede mikrobølge” er upåvirket af skum, temperatur, vakuum og støv
LFP fungerer efter måleprincippet “styret mikrobølge” (Time Domain Reflectometry, TDR): Sensorens elektronik genererer en elektromagnetisk impuls (referenceimpuls). Denne impuls ledes via indløbet til tanken (sendesignal) langs med proben - metalstang eller en stålwire - hen til mediets overflade. Her reflekteres en del af impulsen og løber langs med proben tilbage til det elektroniske udstyr igen. Niveauet beregnes på basis af tidsforskellen mellem det sendte og det modtagne signal, idet der tages højde for mediets individuelle dielektriske permittivitet. Her kan sensoren alt efter behov vise det beregnede niveau som en analog værdi (kontinuerlig måling) og ved hjælp af flere koblingssignaler (“grænseniveaumåling”). En anden fordel ved denne teknologi: Faktorer som tryk, temperatur, vakuum, støv og især skum påvirker ikke måleresultatet i nævneværdig grad.

 

Bøj proben eller sav den til så den passer til tanken
LFP består af en sensor og en udskiftelig probe. Den fås som en simpel stavprobe i standardlængder op til 6 m, der yderligere bare kan saves til efter tankens størrelse. Når der er behov for det kan proben bøjes op til 90 grader, så den altid er optimalt placeret. Har man væsker med lav ledeevne eller plasttanke sikrer man nøjagtige måleværdier ved at sætte probeen ind i et Koaxial-rør. Der er også mulighed for at anbringe proben adskilt fra sensoren, hvilket giver bedre beskyttelse mod procesvarme og mulighed for at placere displayet bedst muligt. Bare der er én sensor på lager, kan man altså løse et hav af forskellige opgaver i alle mulige tankstørrelser, ovenikøbet så løsning altid er skræddersyet med den helt optimale længde og placering.

 Mere information
Tlf. :   +45 4582 6400  |  Email:  sick@sick.dk 
> Online produktkatalog
 
Tilmeld  - Nyhedsbrev
Følg SICK på Linked-in

Medlemsnyhed

Indrykket af
SICK A/S

Bregnerød 133
3460 Birkerød
Danmark
SICK A/S

Send til en kollega

0.086