23948sdkhjf

Busch 5 elementer af effektivitet præsenteret på årets Anuga Foodtec

| Medlemsnyhed | Indrykket af Busch Vakuumteknik A/S

Busch præsenterede sin 5E-tilgang til vakuumeffektivitet og blev mødt med stor interesse på messen Anuga Foodtec, der blev afholdt for nylig i Köln.

Buschs budskab på årets messe var, at det er muligt at opnå yderligere besparelser i vakuumforsyningen ud over brugen af energieffektive vakuumpumper.

Styrring
Busch demonstrerede for eksempel hvordan styringen af vakuumteknologien skal skræddersys til processen, så vakuumpumpen opererer med det optimale niveau af økonomisk effektivitet.
Det gjorde de ved at vise en Mink MV klovakuumpumpe med integreret frekvensomformer, som kan styres via både digitale og analoge indgange.

Spildvarme
Affaldsvarme var et andet fokusområde: Busch fremhævede for besøgende, at effektiv fjernelse og brug af affaldsvarmen fra en vakuumpumpe kan medføre betydelige omkostningsbesparelser. For eksempel kan de nye R 5 RD vakuumpumper betjenes med vandkøling i stedet for luftkøling. Dette forhindrer opvarmning af den omgivende luft og muliggør således en reduktion af energikostnaderne for rummets klimaanlæg. Brugen af en varmeveksler tillader også brugen af spildevarme til andre formål.

Centralisering
Yderligere energibesparelsespotentiale kan findes ved centralisering af vakuumsystemer.
Et centralt vakuumsystem har generelt brug for færre vakuumpumper end med en decentraliseret vakuumforsyning. Dette garanterer i sig selv energibesparelser. Dertil kommer, at alle emballeringsmaskiner, der er forbundet med et sådant system, generelt ikke kører med fuld effekt på én gang.
Desuden vil alle vakuumpumper normalt ikke være i drift på samme tid, hvilket er endnu en årsag til større energibesparelser.

5E effektivitet
5E står for de fem centrale elementer, der bestemmer effektiviteten af vakuumprocesser.
Design, Varmegenvinding, Kontrol, Centralisering og Kompetence. Med fokus på disse 5 elementer har man et helhedsorienteret syn på vakuumprocessen. Med fokus på denne tilgang påpegede Busch også betydningen af at arbejde tæt sammen med en vakuumspecialist, der kan fremhæve potentielle optimeringer, og effektiviseringer.

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Busch Vakuumteknik A/S

Parallelvej 11
8680 Ry
Danmark
Busch Vakuumteknik A/S

Send til en kollega

0.095