23948sdkhjf

NORD Electronic DRIVESYSTEMS GmbH i over 30 år

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nord Drivesystems A/S

Erfaring, kompetence og innovation i mere end 30 år: NORD Electronic DRIVESYSTEMS GmbH, et medlem af NORD DRIVESYSTEMS-koncernen

Ud over fremragende kvalitet og pålidelighed udmærker drevløsninger fra NORD DRIVESYSTEMS sig også ved deres store produktionsdybde. Drevspecialisten fremstiller alle kvalitetsrelevante komponenter i sine egne faciliteter. I starten af 1980'erne begyndte NORD med fremstillingen af elektronisk drevteknik i Aurich i Niedersachsen. I årenes løb blev sortimentet af invertere, motorstartere og elektronik løbende udvidet og omfatter nu elektronisk drevteknik op til 160 kW. Produktionsstedet er også løbende blevet udvidet. NORD Electronic DRIVESYSTEMS GmbH beskæftiger nu omkring 130 personer og producerer mere end 100.000 enheder om året på et område på 5.000 m2.

Kapacitetsudvidelse til serieproduktion af NORDAC LINK

Uanset om det er serieproduktion, individuelt konfigurerbare produkter eller enkelte eksemplarer – den moderne, automatiserede og fleksible produktionsstruktur i Aurich gør det muligt at producere ordrer af enhver størrelse. En batchstørrelse på 1 klares også uden yderligere tilpasninger. Efterspørgslen efter individuelle tilpasninger er stigende, og den nuværende høje andel af tilpassede enheder vokser konstant. I 2017 var den vellykkede introduktion af feltfordeleren NORDAC LINK ensbetydende med en endnu større vækst. NORDAC LINK er fleksibel, til decentraliseret installation og frit konfigurerbar i henhold til særlige krav og anvendelsesområder som giver betydeligt flere muligheder for tilpasning end de tidligere produkter. Til produktion af denne serie blev en ny produktionslinje taget i brug sidste år, og produktionsområdet blev udvidet med 400 m2, mens lagerområdet blev udvidet med 1.000 m2.

Hurtig og effektiv

NORD bruger ikke kun de nyeste teknologier til sine produkter, også den i produktionen anvendte teknik er state-of-the-art. Målet: Maksimal hastighed og effektivitet, en slank logistikkæde og stort set papirløs produktion. Hele produktionsprocessen styres via en central ordre. Ved modtagelsen får hver enkelt pakke en 2D-kode og kan derfor løbende spores, indtil den anvendes. Det automatiserede smådelslager (AKL) har 2.000 beholdere med seks segmenter i hver, som er centralt integreret i produktionsprocessen og bruges ikke kun til at lagre komponenter, men også til halvfabrikata. Efter SMD-afdelingen returneres de samlede moduler til AKL, hvorfra de flyttes til yderligere THT-behandling. Dette implementerer en automatisk FIFU-procedure (først ind – først ud) inden for produktionsprocessen. Da næsten alle produkter fremstilles direkte efter kundernes ordrer, kræves kun en kort produktionstid og lille lagringsbuffer. En omfattende og streng kvalitetskontrolproces garanterer NORD-produkternes høje kvalitet og pålidelighed.

NORD arbejder løbende på at gøre processerne mere effektive. I et år har et autonomt førerkørselstransportsystem (FTS) været brugt til transport fra den indgående vareafdeling til AKL. Målet for 2018 er også at øge automatiseringsniveauet for THT (Through Hole Technology) -produktionen, så den matcher SMD-sektionen. Endvidere planlægger NORD at digitalisere ordreprocessen yderligere, så kunderne selv kan konfigurere deres enheder fuldt ud.

Virksomhedens baggrund

Med over 3.600 medarbejdere har NORD DRIVESYSTEMS udviklet, produceret og solgt drevteknologi i over 50 år og er en af de globalt ledende fuldserviceudbydere i branchen. Ud over standarddrev leverer NORD anvendelsesspecifikke koncepter og løsninger til specielle krav som f.eks. energibesparende drev eller eksplosionsbeskyttede systemer. I regnskabsåret 2017 beløb det årlige salg sig på 630 mio. euro. NORD har nu datterselskaber og salgspartnere i 89 lande over hele verden. Det tætte salgs- og servicenet sikrer optimal tilgængelighed, hvilket muliggør korte leveringstider og kundeorienteret service. NORD producerer et meget varieret udvalg af drev til drejningsmomenter fra 10 Nm til over 250 kNm, leverer elektriske motorer i effektområdet fra 0,12 kW til 1000 kW og fremstiller frekvensomformere med den krævede effektelektronik på op til 160 kW. Inverterløsninger er tilgængelige for konventionelle styreskabsinstallationer samt decentraliserede, fuldt integrerede drevenheder.

Læs mere


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nord Drivesystems A/S

Kliplev Erhvervspark 28
6200 Aabenraa
Danmark
Nord Drivesystems A/S

Billeder & videoer

NORD_Nordac_Link

Send til en kollega

0.118