23948sdkhjf

Sikkerhedslysbomme

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hans Følsgaard A/S

Sikkerhedslysbomme igen på Hans Følsgaards program af automatikkomponenter

Hans Følsgaard A/S-agenturet, Banner, har med SGS – Safety Grid System - udviklet et lille, men effektivt dækkende program af sikkerhedslysbomme til automationsbranchen. Med en rækkevidde på op til 60 meter og muting-funktion løser lysbommene stort set alle opgaver. 

Der er ikke rigtig noget nyt i sikkerhedslysbomme. Det er populære systemer til et utal af beskyttelsesfunktioner i industrien, og selv om de små robotter i flere versioner springer ud af cellerne og nu arbejder side om side med menneskelige operatører, så er der fortsat millioner af steder hvor medarbejdere i industrien skal beskyttelse mod utilsigtet kontakt med linjer, maskiner, roboter eller lignende.

Hans Følsgaard A/S-agenturet, Banner, har udviklet SGS – Safety Grid System – og det har været en oplagt anledning for Hans Følsgaard til igen at tage sikkerhedslysbomme på programmet. Da virksomheden som Teknik Partner for dansk, nordisk og sågar tysk automationsindustri i forvejen leverer en mængde komponenter og systemer, så er sikkerhedslysbommene en naturlig del af det program.

Banners SGS er et relativt lille, men effektivt dækkende program af sikkerhedslysbomme, som med to, tre eller fire lysstråler, beskyttelseshøjder på 500mm, 800mm, 900mm eller 1.200mm og rækkevidder fra 0,5 til 60 meter beskytter mod indtrængning af overkrop eller hele legemet i sikrede områder. SGS-programmet er altså ikke tænkt som fingerbeskyttelse, men til større dele af kroppen. Banner har tilføjet en muting-funktion i programmet, så man kan tillade passage af eksempelvis paller langs en linie. Afbrydelse sker kun, hvis emner af dimensioner uden for et givent størrelsesvindue bryder lysstrålerne og kaldet muting.

SGS-programmet leveres typisk som matchede par (sæt), og sikkerhedslysbommene er prissat meget lavt sammenlignet med andre af markedets systemer. Den fysiske udformning er i robust aluminium, og konfiguration kan udføres med DIP-switche, så hverken en PC eller software er nødvendig til opstilling af sikkerhedslysbommene.

Banner har arbejdet på elektronikken i SGS, så systemet er immunt overfor selv meget kraftig elektrisk eller magnetisk støj, RF-felter, kraftigt omgivelseslys, svejse- og stroboskoplys. Programmet af lysbomme ledsages af en række beslag og mekanik, som letter installationen, uanset automationsliniernes udformning.

 

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Hans Følsgaard A/S
Automation v. Palle Nielsen 
Theilgaards Torv 1 
4600 Køge
Tlf.: 43 20 86 00
e-mail: hf@hf.net
web: www.hf.net

 

Om Hans Følsgaard A/S:

Hans Følsgaard A/S er grundlagt i 1922 som et teknisk handelshus, og virksomheden fungerer også i dag som leverandør til og teknikpartner for flere tekniske brancher. Hans Følsgaard A/S dækker industriens behov inden for områder som automation, elektronik, el-teknik, kabler, kraftteknik, grøn energiteknik samt telecom.

Virksomheden har hovedkvarter i Den hvide By i Køge foruden et salgs- og support-kontor i Ry. Hans Følsgaards A/S betjener det norske industri- og energimarked gennem datterselskabet HF Danyko i Norge, ligesom et tysk kontor supporterer et stadigt større marked for tekniske løsninger i Tyskland. Samlet beskæftiger Hans Følsgaard 75 medarbejdere.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hans Følsgaard A/S

Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Danmark
Hans Følsgaard A/S

Send til en kollega

0.149