23948sdkhjf

Ny griber til samarbejdende robotter

| Medlemsnyhed | Indrykket af ROBOTECH A/S

Mennesker og robotter bevæger sig tættere og tættere sammen indenfor packaging og logistik og med baggrund i dette har Schmalz Vakuumteknik derfor udviklet en flexible og sikkker griberløsning.

Cobot-griben er beregnet til mange anvendelser inden for packaging og logistik som fx end-of-line packaging eller til pick-and-place applikationer. Med flexibelt skum som gribeoverflade kan den sikkert holde papkasser, kasser og komponenter med strukturer og tredimensionelle ydre former på op til 8 kilo. Derudover kan den styringsmæssigt meget nemt integreres i automationsløsninger.

Collaborative robotter udgør nye udfordringer for producenter af robotværktøjer. Værktøjerne skal være lette pga den begrænsede løfteevne på robotten og de må ikke være farlige for mennesker. Schmalz har allerede taget højde for dette ved udformningen af ​​den nye Cobot griber. Takket være den øgede kontaktflade opfylder den kravene i ISO TS 15066 - en standard for samarbejde mellem mennesker og samarbejdende industriroboter.

Griberen har et modulært design, så den kan suppleres med fx energibesparende ejektormoduler eller intelligente vakuumafbrydere til procesovervågning. Med en og samme griber kan forskellige applikationer realiseres og vakuumet kan genereres både internt og eksternt - afhængigt af brugerens forhold på stedet.

Cobot griberen fra Schmalz er et meget vigtigt produkt i det hastigt vokesnde markede for plug-and-play løsninger. Ufaglærte mennesker skal kunne installere nye værktøjer hurtigt og kunne omstille produktionen til nye produkter, der ofte ikke er defineret på forhånd. Et afgørende aspekt i dette er personsikkerhed idet grænserne mellem manuelt arbejde og robotter bliver mere og mere sløret.

Se mere om Schmalzs program og kontaktpersoner her

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ROBOTECH A/S

Blokken 31
3460 Birkerød
Danmark
ROBOTECH A/S

Send til en kollega

0.111