23948sdkhjf

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

| Medlemsnyhed | Indrykket af Heymate ApS

Flere små virksomheder og enkeltmandsvirksomheder vælger at slå sig sammen og leje sig ind på kontorfællesskaber og kontorhoteller.

Markedet for kontorhoteller og kontorfællesskaber er i markant vækst, og interessen for at arbejde fra et mere fleksibelt og socialt miljø end det traditionelle kontor, som vi kender det, har for alvor fået fat i danskerne.

Ifølge en markedsanalyse bragt i Berlingske Business, er mere 1 million mennesker på verdensplan nu en del af en eller anden form for moderne kontorfællesskab, og interessen fortsætter bare med at stige.

Udlejningsportaler som for eksempel Boligninja.dk genkender tendensen.

“Engang var de åbne kontorfællesskaber kun noget, man så i Danmarks største byer, men i dag har tendensen spredt sig til hele landet,” siger medejer Kenneth Andersen.

Tidligere satte man måske lighedstegn mellem iværksættermiljøer og kontorhoteller, men i dag er det altså meget mere normalt - også for helt “almindelige” og etablerede virksomheder - at slå sig sammen med andre i et større kontorfællesskab.

Øget behov for at være social

Der peges på flere forskellige årsager til, hvorfor det er blevet så populært for virksomheder at slå sig sammen i kontorfællesskaber.

Der er både øget mulighed for sparring, fællesskab og brug af fælles faciliteter som kaffemaskine, frokostordning, mødelokaler og eventuelt en reception. Det kan være en særdeles fordelagtig løsning for særligt selvstændige eller små virksomheder med få personer.

Desuden er der flere, der peger på, at vi har et øget behov for at samarbejde og være sociale i en tid, hvor der netop er så stort et fokus på det at være social.

Sociale medier og vores smartphones, der har gjort os konstant forbundne med hinanden, giver et øget fokus på fysisk, socialt samvær med andre mennesker.

Der er kommet øget fokus på at dele med hinanden. Vi deler kompetencer, viden, ejendele og erfaringer som aldrig før. Det gælder selvfølgelig også vores professionelle liv, hvor vi altså nu både deler arbejdsmæssige kompetencer og erfaringer med hinanden såvel som kontorplads.

Ifølge markedsanalysen i Berlingske Business vil over 5 millioner være en del af et kontorfællesskab inden 2022.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Heymate ApS

Klostergade 56 C
8000 Aarhus C
Danmark
Heymate ApS

Send til en kollega

0.161