23948sdkhjf

Kan plastaffald omdannes til råvarer?

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-Godkendt Teknologisk Service

FORCE Technology har intensiveret sit arbejde med genanvendt plast igennem aktiviteten RessourceLab. Her kan virksomheder hente viden og indgå i samarbejde om udvikling af produkter, hvori der indgår genanvendt plast.

Af Dorthe Sjøbeck Christiansen, informationschef i GTS-foreningen

Krav om bedre udnyttelse af verdens ressourcer og bæredygtighed står højt på den politiske dagsorden i både Europa og resten af verden. FN’s 17 verdensmål er med til at sætte en tyk streg under de politiske ambitioner. De sætter globale rammer og retning for bæredygtighed herunder cirkulær økonomi og vil komme til at spille en stigende rolle for industrien. Det mener Trine Erdal, forretningsudviklingschef i FORCE Technology.

FORCE Technology er et af de GTS-institutter, der igennem en årrække har arbejdet med materialer i industrien. I de senere år har GTS-instituttet haft fokus på genanvendt plast, og det er bl.a. sket i samarbejde med Københavns kommune og Arla.

I samarbejdet med Københavns kommune har FORCE Technology og Dan-Hill-Plast A/S gennemført et projekt, hvor det er lykkes at producere de gamle Københavnerspande i rustfri stål i en ny moderne udgave i genanvendt plast. Spandene er i øjeblikket ved at blive langtidstestet i det københavnske bymiljø.

”I projektet har vi arbejdet på at lave affald om til en værdifuld ressource. Det bliver spændende at se resultatet af testen af den nye affaldskurv i genanvendt plast”, siger Jon Pape, der er serviceområdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns kommune.

FORCE Technology har også samarbejdet med Arla om at producere de grønne mælkekasser i genanvendt plast som erstatning for ”ny” plast. Dette arbejde udspringer af, at Arla har et mål om at reducere deres CO2 udledning med 25% fra 2005 til 2020 og at bruge 100% genanvendt emballage i 2020.

Krav om bæredygtighed kalder på nye serviceydelser

Trine Erdal fortæller, at det er de færreste virksomheder, der helt på egen hånd kan arbejde med genanvendelse og cirkulær økonomi. Det kræver viden om bl.a. materialers egenskaber og hvad de kan bruges til, dokumentation, kvalitetssikring og -styring mv. – og så skal virksomheden kunne regne med en stabil leverings- og forsyningssikkerhed.

Læs mere her

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Send til en kollega

0.086