23948sdkhjf

Fleggaard sætter sig tungt på grænsehandlen

Calle-butikkerne er blevet opkøbt af Fleggaard. Det giver udsigt til en samlet omsætning på omkring 2,5 mia. kr. om året.
Fleggaard-koncernen vil snart stå for størsteparten af den dansk-tyske grænsehandel. Det sker via et opkøb af den konkurrerende kæde Calle Grenz Shops med ni butikker.

I forvejen har Fleggaard syv grænse-supermarkeder.

Eksperter skønner, at Fleggaard Detail med opkøbet sætter sig på noget nær 50 pct. af det samlede marked for grænsehandlen, som menes at have en total værdi på op mod 5 mia. kr.

Det betyder, at Fleggaard Detail plus Calle-butikkerne årligt vil komme til at omsætte for i omegnen af 2,5 mia. kr.

Ifølge den tyske erhvervs- og selskabsstyrelse omsatte Fleggaard Detail i 2008 for 1,6 mia. kr., mens Calles Grenz Shops i samme periode nåede op på 0,8 mia. kr. i omsætning. Det skriver Børsen.

Prisen er hemmelig
Jens Klavsen, adm. direktør og CEO i Fleggaard Holding A/S, vedgår, at Fleggaard Detail med opkøbet af Calle-butikkerne vil få en betydelig størrelse og efter al sandsynlighed bliver den største spiller på markedet for grænsehandel.

Han vil dog ikke ud med tal - heller ikke hvor meget koncernen har måtte betale den 74-årige Antoni Andresen og hans familie for øl-kongens imperium.

Koncernen bag Calles Grenz Shops beskæftiger 400 medarbejdere, mens Fleggaard Detail i butikskæden syd for grænsen har op mod 650 medarbejdere.

Ved at de to kæder fortsætter med hvert sit koncept, har familien bag Calle-butikkerne sikret butikkernes fremtid, navnet og de knap 400 arbejdspladser.

Calle koncept fortsætter
Koncernen vil fremadrettet fastholde to forskellige butikskæder og dermed to forskellige kundeoplevelser.

- Vi har stor tillid til Fleggaard, som driver en professionel virksomhed. Vi er derfor trygge ved at lægge den fremtidige drift af Calle-butikkerne i deres hænder, siger Antoni Andresen.

Fleggaard Koncernen er en af Danmarks største familieejede koncerner. Den består af syv virksomheder hvis aktiviteter spænder lige fra grænsehandel med dagligvarer, leasing af transportmidler over drift af privathospital samt hoteller og restauranter til telefoniløsninger og corporate healthcare løsninger.

Fleggaard Koncernen har ca. 1000 medarbejdere og omsætter årligt for over tre milliarder kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158