23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Danskere ligeglade med bæredygtigt fiskeri

FDB Analyse har undersøgt danskernes spisevaner i forhold til fisk. Flertallet overvejer ikke, hvor fisken kommer fra, når de handler ind til aftensmaden i supermarkedet.

8 ud af 10 danskere overvejede ikke, om den fisk de sidst købte med hjem til middagsbordet var bæredygtig. Og 2 ud af 3 kender slet ikke til MSC-mærket, som er en garanti for, at fisken er fanget under bæredygtige forhold.

Danskerne er envidere mest til discount-fisk. For ifølge analysen vil 50 pct. af forbrugerne ikke betale 10 kr. mere for en pakke frosne MSC-mærkede rejer, men er der ”kun” tale om en prisstigning på 5 kr. for en dåse MSC-mærket dåse tun, svarer 3 ud af 10 ja til gerne at ville betale en merpris.

Undersøgelsen fremlægger desuden, at 6 ud af 10 danskere spiser fisk en gang ugentligt og at denne typisk handles i supermarkedet.

FDBs undersøgelse bygger på surveydata fra 1018 respondenter gennemført i uge 9, 2013. Undersøgelsen er repræsentativ i forhold til Danmarks befolkning 15-74 år.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078