23948sdkhjf

Svineproduktionen styrtdykker - koncerner vil ikke udelukke slagterilukninger

Der er tale om et af de største fald i nyere tid.

Beregninger fra Landbrug & Fødevarer peger på, at danske landmænd i år vil reducere produktionen af slagtegrise med 2,6 millioner.

Det svarer til en nedgang på næsten 15 procent og det samlede antal af griseleverancer til slagterierne falder til 15,2 millioner grise, skriver Finans.

- Afregningsprisen på slagtegrise er markant højere i andre EU-lande, hvor landmændene derfor efterspørger flere smågrise og kan betale højere priser for dem. Derfor stiger eksporten af levende, danske smågrise. Som verden ser ud lige nu, er det realistisk, at produktionen af slagtegrise i Danmark kommer til at falde med i hvert fald 15 pct. i år, siger markedsanalytiker Karsten Flemin hos Landbrug & Fødevarer til Finans.

Udviklingen har man i den grad kunnet mærke hos Danish Crown og Tican. Førstnævnte har allerede gennemført fyringsrunder, mens Tican i de seneste uger har holdt lukket på udvalgte dage på koncernens slagteri i Brørup. 

På nuværende tidspunkt har de to slagterigiganter ingen planer om at lukke sine fabrikker, men både topchef i Danish Crown, Jais Valeur, og Ticans bestyrelsesformand og midlertidige direktør, Steen Sønnichsen, vil ikke udelukke, at lukninger kan blive aktuelle.  

I sidste uge fyrede Tican Fresh Meat - med hovedkvarter i Thisted - sin administrerende direktør, Sebastian Laursen.

Indtil videre er bestyrelsesformand Steen Sønnichsen konstitueret som administrerende direktør.

- Med de udfordringer, som branchen står over for i dag, med et faldende antal grise og ændrede markedsforhold, har vi ændret strategisk fokus med en deraf følgende reorganisering af Tican Fresh Meat. Det betyder, at vi desværre har set os nødsaget til at opsige samarbejdet med administrerende direktør Sebastian Laursen, som er fratrådt stillingen, begrundede koncernen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109