23948sdkhjf

Svaneke Bryghus fik bundlinjen mere end halveret

Svaneke Bryghus på Bornholm tjente sidste år 1,17 millioner kroner efter skat, hvilket er cirka 1,7 millioner mindre end i 2021.

Det oplyser bryghuset i en pressemeddelelse, hvor af det fremgår, at 2022 blev et anderledes år med flere udfordringer end forventet hos Svaneke Bryghus. 

- Særligt inflation og dermed stigende priser over hele linjen har sat sit aftryk på årets resultat. Samtidig mærker bryggeriet, at forbrugerne har reduceret deres køb af øl og ændret adfærd, så de i højere grad har været på tilbudsjagt. Men når det gælder fadølssalget på barer og restauranter, er Svaneke Bryghus gået frem, fortæller bryghuset.

Bestyrelsen er tilfreds med det samlede resultat - og "fortrøstningsfuld hvad angår fremtiden til trods for en verden i forandring", hedder det.

- Svaneke Bryghus har lært meget af 2022, og jeg hæfter mig særligt ved, at vores fadølssalg er gået frem, og at vi har fået flere restaurationskunder både på og uden for Bornholm. Vi kan mærke, at restaurationskunderne lægger vægt på vores bæredygtige tiltag, og at vi har en stærk position som specialbryggeri, fortæller bryghusets direktør, Steen Jespersen.

Salget til restauranter og barer udgør i dag næsten halvdelen af omsætningen. Samtidig noterer bryggeriet sig en markant ændring i forbrugernes indkøbsvaner. 

- Vi oplever, at forbrugerne er blevet mere prisbevidste og holder på pengene, og det sammenholdt med et stærkt konkurrencepræget marked med mange bryggerier og dermed et stort udbud har gjort, at der har været rift om opmærksomheden på ølhylderne, siger Steen Jespersen.

- Jeg er dog sikker på, at markedet nok skal rette sig over tid, og at forbrugeren også i fremtiden vil efterspørge endnu mere økologi og bæredygtige tiltag, som vi gør meget ud af, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078