23948sdkhjf

Dansk kaffevirksomhed først i verden med ny emballage

I 2030 skal affald ifølge EU være fortid i kaffebranchen, og nu tager Peter Larsen Kaffe endnu et stort skridt i retning mod sit erklærede mål: Virksomhedens nye emballage er 100 procent genanvendelig og udleder 55 procent  mindre CO2, oplyser Peter Larsen Kaffe.

Virksomheden peger på, at der bliver brygget og drukket 22 millioner kopper kaffe om dagen i Danmark og cirka to milliarder kopper på verdensplan. Det genererer enorme mængder affald og CO2, både fra kaffeplanten og fra de emballager, der skal beskytte kaffens smag og aroma.

Men nu tager Peter Larsen Kaffe sammen med sin svenske delejer, Löfbergs, altså et stort skridt mod målet om at eliminere alt affald fra produktion og forbrug af kaffe senest i 2030. Sammen er de ifølge en pressemeddelelse først i verden med en ny plastemballage, der er 100 procent genanvendelig.

De nye kaffeposer er fremstillet i såkaldt mono-materiale, altså én type plast. Det gør ikke alene poserne lette at genanvende fuldt ud, men reducerer også emballagens CO2-belastning med 55 procent., dels fordi de kan genanvendes, dels fordi de kræver mindre energi at fremstille.

Innovationschef hos Peter Larsen Kaffe og Löfbergs Lars Aaen Thøgersen ser enorme perspektiver for hele kaffebranchen i den nye emballage.

- EU-kommissionen har vedtaget, at al plastemballage skal kunne genbruges eller genanvendes senest i 2030. Nu beviser vi, at det er muligt med kaffe, som er en af de varer, hvor kravene til bevarelse af holdbarhed, smag og aroma er blandt de allersværeste at leve op til, siger han.

280 ton mindre plastaffald

Alene Peter Larsens Kaffes og Löfbergs anvendelse af den nye emballagetype kan ifølge kaffevirksomheden fjerne 280 ton plast fra deponi og forbrænding om året. Dertil kommer, at 73 procent af plastmaterialet i emballagerne er fremstillet af vedvarende, ikke-fossile ressourcer som sukkerrør.

- Tænk så, hvilken forskel det kan gøre, når flere begynder at bruge emballagerne. Potentialet er enormt, konstaterer Lars Aaen Thøgersen.

Tilbage i 1990’erne kunne Peter Larsen Kaffe og Löfbergs som de første i Europa fjerne aluminium fra dele af deres kaffeemballager, og nu skubber de to virksomheder hele kaffebranchen endnu længere i retning af en cirkulær og bæredygtig forretningsmodel, fremhæver han.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Royal Unibrew brygger nu øl på solskin
Priskrigen med Coop var med til næsten at halvere Stryhns overskud
Tidligere Arla-leder overtager familieejet ostemejeri efter dødsulykke
Rygterne talte sandt: Arla klar med plantebaseret Lurpak i 2024
Destilleri mistede på mystisk vis rom for 200.000 kroner
Dagrofa og smagsforstærkerfabrik har opfundet nyt produkt
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125