23948sdkhjf

Hver fjerde øl er en IPA - men mængderne er små

India Pale Ale (IPA) udgør en fjerdedel af øllene fra bryggerierne i Bryggeriforeningen, der i alt byder på 1.884 forskellige øl.

Det viser en frisk opgørelse fra foreningen.

Ifølge opgørelsen brygger Bryggeriforeningens medlemmer hele 481 forskellige IPA’er. I alt tilbyder bryggerierne 1.884 forskellige øl til butikker og barer, og omkring hver fjerde af dem er således af typen IPA.

Øltypen stammer fra England og har rødder tilbage til det 18. århundrede, da tusindvis af britiske handelsfolk og soldater var bosat i Indien. De efterspurgte velsmagende og tørstslukkende britisk øl. Derfor udviklede de engelske bryggere India Pale Ale, der takket være et højt indhold af humle og en høj alkoholprocent kunne klare den tre til seks måneder lange sejltur fra England til Indien, fortæller Bryggeriforeningen om IPA.

Selv om udvalget af IPA’er er rigt, fylder øltypen langt mindre målt på volumen. Således udgør IPA blot 1,7 procent af den samlede mængde danske øl fra Bryggeriforeningens medlemsbryggerier.

Den helt store øltype i Danmark er lys lager, som primært udgøres af pilsner og classic, og som tegner sig for hele 86,3 procent af volumen. Bryggeriforeningens medlemmer fremstiller tilsammen 267 forskellige slags lys lager.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kantinespecialist skal mætte 1.000 ansatte på to hospitaler
Orkla tjente 20 millioner og satser nu på markeder med stort potentiale
14 fynske bagere er gået sammen om kæmpestort brunsvigerprojekt
Ulovlig læskedrik er gjort lovlig og bliver nu bredt ud i hele landet
Chokolademandler kaldt retur efter insektfund
Nu bliver mælken igen billigere
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109