23948sdkhjf

Utilfredsstillende 2012 fra Alectia

Et vanskeligt andet halvår giver underskud for andet år i træk hos det danske rådgivningsfirma.
En presset produktion på enkelte danske projekter, uforudset afbrydelse af en række internationale projekter og omkostninger til omstrukturering er årsagerne til, at Alectia kom ud af 2012 med et utilfredsstillende årsresultat.

Bruttoomsætningen på 595,3 mio. kr. er ellers 3,4 procent højere end i 2011, men de fremhævede omstændigheder betyder, at resultatet før skat er et underskud på 25,5 mio. kr. mod et underskud på 21,6 mio. kr. i 2011.

- 2012 startede med et første kvartal, hvor både omsætning og indtjening levede op til forventningerne. Over sommeren blev flere større internationale projekter stoppet i utide, og produktionen på en række danske projekter kom under pres. Disse forhold fik sammen med øget konkurrence på dele af forretningen en væsentlig indflydelse på indtjeningen. Yderligere er personaleomkostningerne i 2012 påvirket i negativ retning som følge af nedskæringer og direktørskifte. Samlet giver det et negativt årsresultat, lyder forklaringen fra administrerende direktør Jesper Mailind.

Vejen banet for overskud i 2013
Trods endnu et tocifret millionunderskud har Jesper Mailind og den øvrige ledelse positive forventninger til fremtiden. Han peger på, at kundebasen generelt er vokset gennem 2012, og at Alectias årlige kundetilfredshedsanalyse igen vidner om en generelt høj kundetilfredshed.

Hertil kommer, at ordrebeholdningen er god, og at organisationen nu er tilpasset gennem omstrukturering af interne funktioner.

- Vi gennemfører i øjeblikket initiativer med det formål at styrke profitabiliteten gennem tilpasninger, øget transparens, ansvarlighed samt forbedret projekteksekvering. Med de indsatser og en ordrebeholdning, der ved indgangen til 2013 er stærkere end ved indgangen til 2012, forventer vi et positivt resultat for Alectia i 2013, afslutter Jesper Mailind.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093