23948sdkhjf

Generationsskifte i PM Pack Service

Efter 34 år med PM Pack Service træder stifter og direktør Poul Emil Mikkelsen i baggrunden og overdrager virksomheden til tre nøglemedarbejdere gennem mange år.
Poul Emil Mikkelsen grundlagde PM Pack Service tilbage i 1979. Så det er ikke uden vemod, han nu overdrager virksomheden til tre nye ejere.

Samtidig glæder sig han sig dog til endelig at kunne præsentere ejerskiftet for kunder og forretningsforbindelser ved en reception på virksomhedens adresse i dag. Generationsskiftet var en realitet pr. 1. april i år, men processen blev påbegyndt allerede for fem år siden.

- Der har ikke været nogen i familien, som har været oplagte til at tage over for mig, så da tre af mine nøglemedarbejdere gennem mange år viste interesse for at køre virksomheden videre, blev jeg utrolig glad, fortæller Poul Emil Mikkelsen til Food Supply.

Erfaren trio fortsætter ad samme spor
Den nye ejer-trio består af Carsten Bjørk, Pauli Jørgensen og Frank Gottlieb, som alle har lang anciennitet i virksomheden.

- Carsten har været her i 24 år, Pauli i 21 og jeg selv 15 år, uddyber Frank Gottlieb, som på papiret er virksomhedens nye adm. direktør.

- Men det er kun på papiret, pointerer han over for Food Supply og præciserer, at de alle tre er ligeværdige ejere og indgår på lige fod med hinanden, når der skal træffes større beslutninger.

Den nye ejer-trio ser hinanden som et godt match, og de supplerer hinanden i den daglige drift. Carsten Bjørk er hovedansvarlig for administrationen samt virksomhedens emballageafdeling, hvor Pauli Jørgensen sidder tungt på salg af maskiner og servicedelen, mens Frank Gottlieb har hovedfokus på indkøb af nye pakkemaskiner.

Ifølge Frank Gottlieb har der været tale om et glidende generationsskifte, hvor de over tid har øget deres aktieandel i virksomheden. Og hvorfor tager man sådan et stort skridt?

- Vi har haft et godt samarbejde gennem mange år og havde lysten til at drive det videre. Vi ser en stor styrke i de medarbejdere, der er ansat i PM Pack Service og tror på, at det mix af dygtige folk er med til at sikre en lovende fremtid for virksomheden, forklarer Frank Gottlieb.

Ville sikre sin arbejdsplads og kollegaer
Motivationen var også at sikre virksomhedens eksistensgrundlag og dens medarbejdere, pointerer Frank Gottlieb, som ikke bryder sig om tanken, hvis en tredjepart var kommet ind over.

- Hvis der nu havde været en investor eller en anden udefra, som købte sig ind i virksomheden, så var der måske meget der ville ændre sig fra det, vi kender i dag - og det ville i værste fald også kunne koste arbejdspladser. Det synes vi ville være synd og skam, når virksomheden er så velfungerende og har så meget at byde på. Men man skal da så afgjort have lysten til det, siger han uddybende om motivationen for nu at lægge mere end blot sin arbejdskraft i virksomheden.

PM Pack Service beskæftigede ved overtagelsen 21 medarbejdere på Sverigesvej 12 i Horsens og det antal vil de fortsat være.

- Der kommer ikke til at ske de store ændringer, vi fortsætter blot det arbejde, vi har gang i, siger Frank Gottlieb kort og godt.Og det inkluderer også Poul Emil Mikkelsen, som fortsat vil være med på sidelinjen.

- Jeg fortsætter på konsulentbasis efter gensidig aftale, hedder det vist så flot, siger han med et smil i stemmen. Hvornår han holder fuldt ud, er der endnu ikke sat dato på.

Markant vækst de senere år
PM Pack Service råder i dag over 2.000 kvadratmeter bygninger. Virksomheden er hele tre gange vokset ud sine fysiske rammer og i de senere år har en målrettet indsats på salg af emballage været medvirkende årsag til, at man i 2009 byggede en 600 kvadratmeter ny stor lagerbygning. Her er der nu blevet plads til laminat-, krympe- og OPP-folie, som står for to tredjedele af virksomhedens omsætning.

Sammen med emballage er kernekompetencen fortsat salg og servicering af pakkemaskiner fra europæiske fabrikanter og her spænder udvalget fra manuelle maskiner over til fuldautomatiske pakkelinjer inkl. fødeudstyr.

Kunderne breder sig fra detailsektoren over til fødevareproducenter samt grossister – også inden for skruer og møbler. Og geografisk har PM Pack Service kunder i Danmark, Grønland, Island og Færøerne.

Brugte maskiner som nichevirksomhed
Det brede kontaktnet har med årene affødt en nichevirksomhed, hvis fokus er renovering og salg af brugte pakkemaskiner. Poul Emil Mikkelsen erfarede nemlig, at det ikke er alle, som har brug for den største eller den nyeste maskine - desuden er flere kunder påvirket af konjunkturudsving i markedet, hvilket brugthandlen kan kompensere lidt for.

- Jeg vil mene vi har Danmarks største udvalg af nye og brugte pakkemaskiner i vores showroom i Horsens, fortæller Poul Emil Mikkelsen og uddyber, at PM Pack Service i forbindelse med den forestående reception vil benytte lejligheden til at fremvise en række af de sidste nye pakkemaskiner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156