Dansk start-up har fået patent på teknologi til at lave "sundere" chokolade
Så er der nyt til dem med hang til chokolade. Jacob Kaya, grundlægger af iværksættervirksomheden Mellow Chocolate, har nemlig fået patent på en fremstillingsproces, som kan øge mængden af antioxidanter i Mellows produkter.
Antioxidanter er stoffer, der ifølge videnskab.dk blandt andet findes i chokolade og har en positiv effekt mod betændelse i kroppen, lige som de kan forebygge hjerte-kar-sygdomme. Vel at mærke, hvis chokoladen er mørk og indeholder mindst 70 procent kakao, som har et højt indhold af antioxidanter.
I samarbejde med DTU har Mellow Chocolate altså udviklet en teknologi – kaldet MC2 – der kan føre til produktion af ”chokoladebarer med tre gange flere antioxidanter end de nærmeste konkurrenter på chokolademarkedet,” oplyser Jacob Kaya i en pressemeddelelse.
Her forklarer han desuden, at Mellow Chocolate har analyseret en lang række kakaobønner for deres naturlige indhold af sundhedsfremmende antioxidanter og valgt de bedste til at producere virksomhedens nye chokolade.
- Og nu, hvor vi har fået patenteret, at vores metode skaber en sundere chokolade-produktion, kan vi modificere vores produktion til MC2-teknologiens behov. Det vil øge vores fremstillingsevne, siger Jacob Kaya.
Han tilføjer, at ændringerne i produktionen samt et stigende antal medarbejdere har givet Mellow ambitioner om en kommerciel udvidelse med hurtigere og sikrere levering af varer til forhandlere og andre partnere.
Mellow Chocolate blev stiftet i 2019 og holder til i København.