23948sdkhjf

Glycom tjente næsten 50 millioner kroner mindre end ventet

Biotekselskabet Glycom Manufacturing, der på sin fabrik ved Esbjerg producerer et produkt til modermælkserstatning, havde et særdeles skuffende 2022.

Selskabet oplyser ikke omsætningen, men bruttofortjenesten er blevet næsten halveret til 116 millioner kroner. Og på bundlinjen må Glycom notere sig et underskud på 27 millioner kroner, hvor der året før var et plus på 49 millioner.

På forhånd havde ledelsen regnet med et 2022-overskud på 15-20 millioner kroner efter at have tjent sammenlagt godt 150 millioner de tre foregående år.

- I løbet af 2022 formåede vi at øge vores kundebase markant. Ikke desto mindre var 2022 et udfordrende år for Glycom Manufacturing, primært på grund af markante stigninger i råvare- og energipriser, hvilket øgede produktionsomkostningerne i et omfang, hvor det ikke var muligt at udligne stigningerne ved løbende forbedrings- og andre omkostningsreducerende aktiviteter, konstaterer ledelsen i sin beretning i årsrapporten.

Glycom Manufacturing er ejet af den hollandske ingredienskoncern DSM og har en egenkapital på næsten en halv milliard kroner. På fabrikken i Esbjerg er der cirka 100 medarbejdere.

Fabrikken producerer såkaldte humane mælkeoligosaccharider, eller HMO'er, som er de små fibre, der findes naturligt i modermælk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093