23948sdkhjf

Stærkt dansk resultat for fransk mejerigigant

Danskerne er glade for brie fra Président, parmesan fra Zanetti, mozzarella fra Galbani og andre produkter fra den franske mejeri- og fødevarekæmpe Lactalis. Det viser 2022-regnskabet for datterselskabet Lactalis Danmark, som melder om en omsætning på 636,3 millioner kroner mod 558,6 millioner året før.

Lactalis Danmark har base i nordsjællandske Skævinge, beskæftiger 55 medarbejdere og er en del af verdens største mejeri, Group Lactalis. Ud over produkter fra Président, Zanetti og Galbani sælger virksomheden blandt andet også Prima Donna-oste samt diverse charcuterivarer på det danske marked. Her fik Lactalis Danmark et nettoresultat på 11,7 millioner kroner sidste år mod 8,2 millioner i 2021.

”Resultatet er væsentligt forbedret i forhold til sidste års driftsresultat. Organisk vækst og ny kundetilgang har bidraget til det forbedrede resultat. Ledelsen anser resultatet i 2022 for at ligge over forventningerne som fremsat i årsrapporten for 2021 som følge af større organisk vækst og større kundetilgang end forventet,” skriver ledelsen i sin beretning.

Efter udbetalingen af et udbytte på 11,7 millioner kroner har Lactalis Danmark en egenkapital på 26,9 millioner i regnskabet for 2022.

Det danske selskabs ledelse forventer, ifølge beretningen, et resultat ”i niveauet 5-10 millioner kroner” for det indeværende år på grund af usikkerheder i markedet.

- Resultatet for 2023 forventes at være positivt. Men det er imidlertid svært at forudsige inflation og prisudviklingen. Ledelsen vil dog alligevel fortsat øge indsatsen omkring nye kategorier samt rentabel og bæredygtig vækst.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11